Šahisti Rokade remijem završili Premijer ligu

U posljednjem, devetom kolu šahovske Premijer lige, koje je odigrano juče u Podgorici, šahisti Rokade upisali su drugi remi.

Bjelopoljski šahisti remizirali su sa ekipom Prosvjete rezultatom 4:4, uz osam neriješenih ishoda na svim tablama, te završili Premijer ligu na sedmom mjestu.

Predsjednik ŠK „Rokada“, Zoran Lazarević, za Radio Bijelo Polje kazao je da posljednje kole nije imalo rezultatski značaj za njegov tim, dok je Prosvjeta sa ovim bodom matematički obezbijedila opstanak.

„Moj utisak je da je liga bila dosta čudna, sa velikim tehničkim promjenama u odnosu na prethodne i pitanje je da li će se sljedeće godine igrati u ovom formatu. Što se naše ekipe tiče, cilj je ispunjen praktično još u četvrtom kolu pobjedom protiv Rudara, kada smo i obezbijedili opstanak. Ostaje žal za propuštenim šansama protiv Kotora i Nikšića, gdje smo objektivno očekivali bodove koji bi nas uključili u direktnu borbu za medalju“, istakao je Lazarević.

Lazarević se na kraju zahvalio Radiju Bijelo Polje na medijskoj promociji, najprije šaha, a onda i šahovskog kluba Rokada, a naravno i Bijelog Polja.

Ekipa Crnogorca je u poslednjem kolu remizirala sa Elektroprivredom, što je bilo dovoljno za osvajanje šampionske titule, prve u istoriji kluba.

Ubjedljivu pobjedu od 7-1 zabilježila je Budućnost protiv Nikšića, Rudar je slavio protiv Kotora 5-3, dok je istim rezultatom Omladinac Budućnost pobijedio Mimozu.

Na tabeli je Crnogorac prvi sa 17 bodova, Budućnost druga 16, Elektroprivreda treća sa 14 bodova.

Na začelju su Kotor sa dva i Omladinac sa četiri boda koji nisu uspjeli da sačuvaju premijerligaški status.

Prve tri ekipe su ostvarile pravo učešća u evropskom Kupu šampiona, koji se u novembru, u najjačoj evropskoj klupskoj konkurenciji, igra u Ulcinju.

Šahovsku Premijer ligu organizovao je Šahovski savez Crne Gore, a pokrovitelj je Ministarstvo sporta i mladih u Vladi Crne Gore.

 

Autor: Bojan Šutović

Foto: ŠSCG

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE