Edin Erović novi državni prvak za seniore na 400m

Atletičar bjelopoljskog Jedinstva, Edin Erović, novi je državni prvak za seniore na 400 metara.

Naime, Erović je proteklog vikenda na prvenstvu Crne Gore u atletici za seniore, održanom u Danilovgradu,  osvojio zlatnu medalju u trci na 400 m, a samim tim obezbijedio učešće na predstojećem Kupu Evrope.

„Ta vrlo laskava titula je jedna od rijetkih koja mi je falila u dosadašnjoj karijeri, što me čini još ponosnijim. Konkurencija je, kao i svake godine, bila izuzetno jaka, jer je to bilo i izborno takmičenje za Kup Evrope, ali uspio sam da ostvarim svoj cilj“, kazao je novi državni prvak za Radio Bijelo Polje.

Erović će nositi dres reprezentaije na Kupu Evrope u Skoplju, koji će se održati 10. i 11. avgusta, a kako je rekao, nada se dobrim rezultatima.

„Fokusiraću se na uspjeh reprezentacije, daću sve od sebe, trčaću i u štafetnim trkama, očekujem dobar rezultat i lični rekord“, poručio je mladi Erović.

On se proteklog vikenda, na državnom prvenstvu Crne Gore, takmičio i u trci na 200 m i osvojio drugo mjesto.

„Drugog dana sam trčao 200 metara, ali s obzirom da to nije moja uža profesionalnost, zadovoljan sam i drugim mjestom, tako da je ovo jedan jako uspješan vikend za mene“, dodao je atletičar Jedinstva.

Pored Erovića, na državnom prvenstvu Crne Gore takmičila su se još dva atletičara bjelopoljskog Jedinstva, Matija Radović i Matija Đurović.

Radović je osvojio srebro u skoku u dalj, dok je u trci na 100 m bio treći, a Đurović se sa takmičenja vratio sa dvije bronzane medalje, do kojih je došao u trkama na 400 i 200 m.

Ovo je samo još jedan u nizu uspjeha bjelopoljskih atletičara, koje vodi Osman Erović, koji je ujedno i selektor crnogorske atletske reprezentacije.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: AK „Jedinstvo“

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE