Međunarodna bokserska revija „Noć ratnika” sjutra u Bijelom Polju

Međunarodna bokserska revija „Noć ratnika” održaće se u subotu, 21. decembra, sa početkom u 18 časova u Sportskoj dvorani "Nikoljac" u Bijelom Polju.

Učešće su potvrdili najbolji bokseri iz Bosne i Hercegovine, Francuske i Crne Gore, a planirano je sedam amaterskih i pet profesionalnih mečeva, saopštio je za Radio Bijelo Polje Mevludin Mulić iz BK “Fenix”.

Kako je istakao, glavni meč večeri biće onaj u kojem će se Miljan Rovčanin u teškoj kategoriji boriti sa protivnikom iz Evrope.

“To je meč koji će svakako obilježiti ovaj bokserski spektakl”, istakao je Mulić.

On je napomenuo da je Miljan Rovčanin od prošle godine clan bokserskog kluba “Fenix”, koji će u narednom period predstavljati na svim evropskim i svjetskim takmičenjima.

“Bijelo Polje po prvi put ima profi boksera, koji je jedan od najboljih u regionu, do sada je imao 21 profesionalni meč i u svakom je trijumfovao. Visoko je rangiran na svim rang listama, 20. je na svjetskoj, što potvrđuje da se radi o jako uspješnom i perspektivnom mladom bokseru, a revija je sjajna prilika da ga predstavimo bjelopoljskoj i crnogorskoj publici”, rekao je Mulić.

Kako je kazao,  Miljana Rovačanina korijeni vežu za Bijelo Polje, gdje je rođen njegov otac, vlasnik etno sela “Bali” u Orahovici.

Organizatori bokserske manifestacije su BK Fenix iz Bijelog Polja i Profi kamp Bali iz Beograda, a pokrovitelj je Opština Bijelo Polje.

 

Autorka: Sanja Čujović