Veliki bokserski spektakl "Noć ratnika"

Veliki broj profesionalnih ali i boksera amatera pokazao je večeras u bjelopoljskoj hali sportova vještine tog sporta. Bez obzira na pobjedu ili poraz bokseri su sa velikim žarom prikazali svoje stilove borbe. Profesionalnim mečevima predhodilo je nekoliko uvodnih borbi.

Bokserski trener Mevludin Mulić čiji klub Feniks stoji iza organizacije ovog spektakla  kazao je da je akcenat na profesionalnim mečevima u kojima su snage odmjerili najbolji bokseri u regionu. Mulić izdvaja Miljana Rovčanina koji sa svega 21 godinom boksuje u teškoj kategoriji. Iza mladog sportiste je 21 meč i toliko pobjeda. Rovčanin je dvadeseti na svjetskoj rang listi, podsjeća Mulić i dodaje da trasa kojom prolazi treba da ga dovede do sticanja prava na izazivača. Zato u budućnosti očekuju da ga vide u borbama protiv šampiona za svjetsku titulu.

Otvarajući boksersku reviju potpredsjednik opštine Ernad Suljević rekao je da taj sportski događaj afirmiše mlade na sportske sadržaje.

„U našoj istoriji ratnik je uvijek bio sinonim za mladost. Zato treba da budemo ponosni na to što su i naši mladi ljudi izabrali ovu reviju i spotrsku disciplinu kako bi svoju putanju trasirali izvan ulica prema zdravim stilovima života“, kazao je Suljević.

Bokserski spektakl u Bijelom Polju pokazao je energiju i duh učesnika iza kojih su zavidni sportski rezultati. Sa velikim žarom publika je pratila meč Miljana Rovčanina i Dušana Krstina iza kojeg je 17 profesionalnih mečeva i osam pobjeda.

Pobjednik meča koji se igrao u osam rundi po tri minuta Miljan Rovčanin nije krio zadovoljstvo što je nakon polugodišnje pauze baš u Bijelom Polju najavio svoj povratak u ring. Nakon borbe izjavio je da je protivnik Krstin bio izuzetno dobar i iskusan te da meč nije bio ni malo lak.

„Posebno sam zadovoljan što sam večeras boksovao u Bijelom Polju, gradu u kojem je rođen moj otac i odakle su moji korijeni. Nadam se da me nakon ove pobjede očekuju novi mečevi i evropski ringovi“, kazao je Rovčanin.

Miljan Rovčanin u svojoj bokserskoj karijeri do sada je ostvario 22 profesionalna meča. Iz ringa je 20 puta izašao kao pobjednik, a većeinu je protivnika savladao nokautom.

Boksersku reviju Noć ratnika organizovali su bjelopoljski BK Feniks i BK Bali iz Beograda. Pokrovitelji velikog sportskog događaja bili su Opština Bijelo Polje i Bokserski savez Crne Gore.

 

Autorka: Vanja Šabanović

Foto: Dalibor Rakočević

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE