Veterani sjajnim potezima oduševili ljubitelje fudbala

Prvi turnir veterana u malom fubalu, na kome je učešće uzelo sedam ekipa, održan je proteklog vikenda u Sportskom centru “Betis”.

Oko stotinu fudablera svojim umijećem, akcijama, potezima i golovima, plijenilo je pažnju brojne publike, koja je tokom ta dva dana imala priliku da opet uživa u fudbalu nekada najboljih igrača “Jedinstva”, “Tekstilca”, ali i “Brskova” iz Mojkovca.

Cilj organizacije turnira, na kojem je pobjedu odnijela ekipa “Kursadžije”,  bio je da mladima ukaže na važnost bavljenja sportom, kazao je za Radio Bijelo Polje jedan od organizatora i vlasnik SC “Betis”, Željko Rondović.

“Podstaknuti inicijativom nekoliko rekreativaca odlučili smo da po prvi put organizujemo takmičenje veterana u malom fudbalu. Bili smo iznenađeni odzivom i tolikom željom ljudi da opet zaigraju na terenu. Najvažnije je da smo uspjeli da ljude vratimo sportu, da ih okupimo oko jedne dobe ideje za koju vjerujemo da će zaživjeti i prerasti u tradiciju”, rekao je Rondović.

Učesnik turnira i igrač ekipe “Sparta” Nijaz Avdić, istakao je da su kvalitet i dobra atmosefa obilježili ovaj turnir, koji ujedno predstavlja i najbolji način za promociju fudbala.

“Zadovoljstvo je bilo naći se opet na terenu, a iako moja ekipa nije uspjela da dođe do samog finala, srećan sam što sam učestvovao, a što je najvažnije fudbal je opet pobijedio. Iznenađen sam kvalitetom igre pojedinih ekipa i zaista je turnir nadmašio očekivanja”, ispričao je Avdić, naglašavajući da je parola “u zdravom tijelu, zdrav duh”, na najbolji način promovisana.

Jedni od nekadašnjih uspješnijih fudbalera našeg grada, među kojima Brzać, Ramović, Madžgalj, Hasanović, Lukač i Pućurica još jednom su ovjerili titule najboljih u malom fudbalu, a kako je rekao Avdić, trebaju biti primjer mladima.

“Oni su nosioci veteranskog fudbala u Bijelom Polju, zato nam je i cilj da oformimo veteransku ekipu koja će moći da parira svim crnogorskim timovima”.

Zadovoljni prvim turnirom u malom fudbalu, organizatori najavljuju i novi, a kako je rekao Rondović, nadaju se da će biti na mnogo ozbiljnijem nivou, uz učešće i ekipa iz drugih gradova Crne Gore.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić, SC “Betis”

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE