Poginuo Kobi Brajant

Legendarni košarkaš Los Anđeles Lejkersa i jedan od najboljih igrača u istoriji, Kobi Brajant, poginuo je u helikopterskoj nesreći, prenose brojni američki mediji.

Vijest da je Brajant poginuo prenio je i "Yahoo sports", baš kao i Adrijan Vojnarovski sa ESPN, što znači da je potvrđena smrt legendarnog NBA igrača.

Kako navode američki mediji, pozivajući se na portal TMZ sports, Brajant je putovao sa još troje ljudi u privatnom helikopteru, koji se zapalio, a potom srušio.

Prema informacijama kojima raspolaže američki TMZ u helikopeteru nije bilo njegove supruge Vanese Brajant, kao ni njihove četiri ćerke Džijane, Natalije, Bjanke i Kapri.

Uzrok kvara i pada i dalje je predmet istrage.

Poznato je da je Brajant godinama koristio helikopter kako bi se kretao po Kaliforniji, a ta navika datira još iz dana kada je igrao za Los Anđeles Lejkerse.

Informaciju su prenijeli i ugledni svjetski mediji poput ESPN, kao i najobavješteniji košarkaški novinar Adrijan Vojnarovski, prenosi Sport klub.

Kobi Brajant je jedan od najvećih košarkaša svih vremena, a čitavu karijeru proveo je u Los Anđeles Lejkersima od 1996. povlačenja 2016. godine. Pet puta je bio NBA šampion, dvaput MVP finala, jednom MVP lige, a 18 puta je igrao na Ol-star mečevima. Lejkersi su mu povukli dva dresa i jedini je igrač koji je u istoriji NBA dobio takvu počast. Poznata je i njegova utakmica protiv Toronta u kojoj je postigao 81 poen, po čemu je drugi u istoriji lige.

Izvor:rtcg