"Kapa dolje Ajkulama"

Ministar sporta i mladih Nikola Janović kazao je da su crnogorski vaterpolisti i stručni štab osvajanjem bronze na Evropskom prvenstvu pokazali izuzetan kvalitet i da je pred njima svijetla budućnost.

Pozvao je sve građane da dočekaju „Ajkule“ večeras na Trgu nezaisnosti u Podgorici i da se zaviori „naša lijepa crnogorska zastava“.

Janović je gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore kazao da je ponosan na crnogorske reprezentativce i da su ostvarili nevjerovatan uspjeh.

„Ovi momci su naši heroji.Onako dobiti utakmicu u situaciji kada smo gubili sa 7:3, 8:4, preokrenuti i pobijediti  i to protiv Hrvatske koja je među najboljim svjetskim reprezentacijama, zaista govori o tome da ovi momci, naša reprezentacija, stručni štab definitivno imaju izuzetan kvalitet i da je pred njima svijetla budućnost.

Ono što nas sve raduje je da su pravi reprezenti naše najtrofejnije reprezentacije , vaterpolo reprezentacije, koja je sinoć ovom bronzom upisala petu medalju na evropskim i svjetskim šampionatima od obnove crnogorske nezavisnosti. Zaista kapa dolje momcima“, kazao je Janović. 

 Očekivanja su pred šampionat, kako je kazao ministar, bila skromna. „I njihova su očekivanja bila skromna.

Ti momci su inače, ja ih eto sve poznajem, skromni i divni ljudi. Govorili su da je i četvrtfinale uspjeh.

Na kraju su ne samo osvojili bronzu, već su pobijedili Italiju koja je aktuelni šampion svijeta, i po meni najtežu ekipu, reprezentaciju mađarske koja je imala pomoć jer su na domaćem terenu.

I na kraju Hrvatska“, kaže Janović. Zato smatra da svi navijači i građani treba da dočekaju "Ajkule" na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

„Oni slijeću oko pet sati, bićemo na aerodromu da ih sačekamo. Nakon toga je prijem u Vili Gorica koji organizuje premijer Duško Marković, pa doček na Trgu nezavisnosti.

Zaista pozivam sve građane da dođu u što većem broju da podržimo naše heroje, da ih pozdravimo i da na Trgu bude naša lijepa crnogorska zastava“, kazao je ministar.

On je podsjetio da je Vlada ovim Zakonom o sportu donijela beneficije za naše sportiste.

“Sa ovakvim rezultatima postajemo vodeća država kada je riječ o premijama i statusu vrhunskog sportiste.

Želimo da se svaki naš sportista koji osvoji veliki rezultat osjeća izuzetno važnim i cijenjenim“, zaključio je Janović.

Doček vaterpolista pratite uživo na Drugom programu TVCG od 18 sati.

 

Izvor:RTCG