Uručene nagrade sportistima, Deliću pripala titula najboljeg

Odbojkaš Jedinstvo Bemaksa, Jovan Delić, najbolji je sportista Bijelog Polja u 2017. godini, odluka je Udruženja sportskih novinara i Centra za sport i rekreaciju.

Delić je u prethodnoj sezoni sa ekipom Jedinstva osvojio titulu prvaka i pobjednika Kupa Crne Gore, bio je i na širem spisku muške seniorske reprezentacije, što ga je i predodredilo za najboljeg, za šta mu je danas nagradu uručio predjsednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović.

Sjajni Delić, koji je ranije proglašen i za najboljeg odbojkaša Crne Gore, za Radio Bijelo Polje kazao je da mu titula najboljeg spotriste grada mnogo znači, jer je to još jedna potvrda njegovog rada i zalaganja.

“Uspjeh koji sam sa svojim klubom ostvario omogućio mi je da danas budem proglašen za najboljeg i zaista je ova nagrada veliki vjetar u leđa i dodatna motivacija da još više i bolje treniram. Nadam se da ćemo i ove sezone ponoviti prošlogodišnji uspjeh i opravdati očekivanja naše publike”, kazao je Delić, zahvaljujući se Udruženju sportskih novinara, Centru za sport i rekreaciju, kao i Opštini Bijelo Polje.

Najbolji klub je, prema odluci Udruženja sportskih novinara i Centra za sport i rekreaciju, OK Jedinstvo Bemax, a nagradu je danas primio predsjednik kluba Miloš Marić.OK Jedinstvo Bemax  prošle godine je po prvi put u istoriji postojanja osvojio duplu krunu, a učestvovao je u Ligi šampiona i takmičio se u CEV Kupu.

Kao i prethodnih godina, izabran je i najbolji mladi sportista, a to priznanje ovaj put pripalo je Marku Kljajeviću, nekadašnjem košarkašu Centra, a sada Mega Vizure iz Beograda. Kljajević je i član kadetske reprezentacije Crne Gore, koja je u Podgorici prošle godine osvojila srebrnu medalju.

Među sportisitima koji su ostvarenim rezultatima obilježili 2017. godinu našli su se košarkaš Jedinstva, Arso Leković, golman FK Jedinstva Miloš Joksimović, atletičari Jedinstva Edin Erović i Risto Drobnjak, stonoteniser Indeksa Branko Cubović, kojima su danas sportski radnici i novinari uručili priznanja.

Među istaknutim sportistima našli su se i odbojkaš Jedinstvo Bemaksa Strahinja Kuburović, Slobodan Zonjić koji nastupa za RK Jedinstvo, bokser Feniksa Hamza Smakić, koji je bez poraza u prošloj godini,  član Futsal kluba Jedinstvo i član Futsal reprezentacije Aleksandar Saša Obradović, kao i šahista Rokade, Bojan Vučković, koji je na prvoj tabli bio neprikosnoven i najbolji u Crnoj Gori.

Udruženje sportskih novinara i Centar  za sport i rekreaciju na današnjoj svečanosti nagrade su dodijelili mladim perspektivnim sportsitima, koji su budućnost našeg grada.

U 2017. najbolje su se pokazali Milisav Perošević, fudbaler Jedinstva, koji je igrao i za kadetsku reprezentaciju Crne Gore, zatim bokser kluba Bijelo Polje Filip Božović, koji je najbolji u pionirskoj konkurenciji naše zemlje. Tu je i džudista Favorita, Almin Ljušković, stonoteniser Jedinstva Elvin Čoković, koji je i reprezentativac Crne Gore u mlađoj kategoriji, najbolji junior Ciklomonta – biciklista Aleksandar Bošković, džudistkinja Jedinstva - Kristina Milićević, koja je u protekloj godini osvojila bezbroj medalja na raznim takmičenjima. Persprektivni mladi sportista je i košarkaš Jedinstva Vasilije Vučinić,  košarkašica Jedinstva Marija Maja Baošić, član KK Centar Mileta Bošković,  rukometaš Jedinstva, Nikola Jelić, kao i Đorđe Smolović, član Bokserskog kluba Bijelo Polje.

Žiri za dodjelu nagrada ove godine odlučio je i da uručio specijalno priznanje za doprinos razvoju i popularizaciji sporta u 2017. godini. Ta nagrada je pripala nekadašnjem rukometašu i sudiji Nikoli Rakonjcu, koji je danas uspješan delegate i kontrolor, a nagradu je  u njegovo ime primio sin. Rakonjac je prošle godine bio na nekoliko takmičenja, kao što su mediteranska prvenstva u Tunisu i Parizu, minimundijal u Parizu.

Tokom današnje svečane dodjele nagrada predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović je čestitajući svim nagrađenim sportistima istakao da će lokalna uprava i u ovoj godini  ulagati u razvoj sporta.

“Bijelo Polje je grad sporta sa dugom i kvalitetnom tradicijom, on je bio i ostaće centar sportskih dešavanja na sjeveru Crne Gore. Ta bogata tradicija nas obavezuje da pravimo dobre rezultate i da je još više obogaćujemo novim uspjesima.”, kazao je Smolović, dodajući da prema poslednjim izvještajima SOFKE u Bijelom Polju ima 1 600 sportista u svim selekcijama, što je impozanatn broj i potvrda osnovnog nečela sporta – masovnosti.

On je naveo da je obaveza lokalne uprave da poboljša infrastrukturu, da izdvoji sredstva za razvoj sporta, kao i da radi na njegovoj promociji i afiramaaciji.

“Budžet za sport u prošloj godini iznosio je 500 hiljada eura, ali je premašan. U ovoj godini sigurno neće biti manji, ali  moramo realno da planiramo i da ravnopravno ta sredstva raspodijelimo. Ove godine planiramo i da preuredimo sportsku salu, koju ćemo pripojiti SOFKI, imenovaćemo njenog upravnika, i da formirati novi menadžment. Vjerujem da ćemo na taj način obezbijediti mnogo bolje uslove, da ćemo konačno imati grijanje i savremene svlačionice. Takođe, u sklopu SC “Nikoljac” otvorićemo i teretanu, koja će biti na raspolaganju svim sportistima, jer je to sadržaj koji je nedostajao za fizičku i kondicionu pripremu sportista”, najavio je predsjednik.

Smolović je rekao i da u saradnji sa Fudbalskim savezom Crne Gore planiraju da  natkriju tribine stadiona u Nikoljcu, nastaviće i projekat izgradnje pomoćnog terena na Patkovoj otoci, a među planiranim projektima je i obnova tartan staze.

Prvi čovjek Opštine Bijelo Polje kazao je danas i da se nadaju će uz pomoć Ministarstva sporta i Ministarstva obrazovanja tokom ove godine uspjeti i da renoviraju dvije školske sportske sale, jer će se na taj nači omogućiti djeci da na najbolji način realizuju nastavu fizičke kulture. Takođe, radiće na izgradnji biciklističkih staza, kao i na organizaciji međunarodnih takmičenja.

Direktor Centra za sport i rekreaciju Damjan Knežević kazao je da se u naš sport ulaže sistemski, a izrazio je uvjerenje i da će uz realizacuju projekata koje je predsjednik naveo, svi sportisti biti odlične uslove za treniranje, tako da na njima ostaje da vrijedno i naporno rade kako bi postigli dobre rezultate. Knežević je napomenuo da je za najboljeg sportistu opredijeljena nagrada od 500,00 eura, za najboljeg mladog sportistu 300,00 eura, a za ostale nagrađene po 100,00 eura.

Iako je u prošloj godini napravljen određeni pomak u odnosu na raniji period, predsjednik Udruženja sportskih novinara Milovan Novović, ističe da se mora uložiti veći napor da bi sport u Bijelom Polju bio na mnogo većem nivou.

Autorka: Sanja Čujović

Foto:  Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE