Džikić ponosan na momke, očekuje ogromnu podršku u finalu

Aleksandar Džikić kaže da nikada nije radio sa igračima koji imaju bolje radne navike od košarkaša Budućnosti Voli.

Trener plavo-bijelih smatra da će podrška u finalu od navijača biti još veća, iako je prezadovoljan atmosferom u Morači.

“Čestitke Cedeviti, zato što stvarno mislim da su vrlo dobar tim i to ne pričam iz kurtoazije, mi znamo koliko je to kvalitetna ekipa. Samo je Musa mlađi ostali su vrlo iskusni. Mi smo čitavu sezonu radili da bi bili domaćini u toj trećoj utakmici, nadali smo se da će Morača biti puna i tako je bilo. Mada mislim da će u finalu navijači prevazići sebe.”, kazao je Džikić.

On se osvrnuo i na večerašnji meč, ali i finale.

“Imali smo taj loš period, ali smo prišli i vratili smo se. Večeras smo Nikolsa držali formacijski igračem na broju tri i ponosan sam na to što smo ga ograničili na četiri šuta. Dosada nijesmo bili zadovoljni tim što su bitni igrači uzimali previše šuteva. Pokušali smo da pomjerimo težište njihovog napada i u tome smo uspjeli. Jeste uspjeh, jer sam vidio koliko se ljudi raduju. Sad smo mirni i možemo da čekamo to finale. To što se igra više mečeva u nekoliko dana možda nije loše za nas. Ja sam mnogo ponosan na ove ljude iz prostog razloga što nijesam u karijeri radio sa ekipom koja je više raspoložena na trening.” ističe Džikić.

 

Trener Budućnosti kaže da je vjera u pobjedu bila presudna.

“Ovo je jedna od dražih pobjeda u karijeri. Mnogo mi je drago, jer znam koliko je momcima bilo stalo. Napravili smo taj istorijski korak, idemo dalje… Zaista ne znam do finala kako će Baroviću reagovati noga. Na dan meča sam donio odluku da bude 12-i igrač u rotaciji. Energija koju je donio bila je jako bitna. Vrlo teško mu je bilo da zaigra, ali i cijeli period u kojem nije igrao. Nadam se da ćemo imati punu rotaciju u finalu.

Generalno, u životu – ako ne vjeruješ, ne možeš da uradiš. Momci su znali da mogu, da zaslužuju finale. Neki od njih su djelovali sa mnogo samopouzdanja. Imali smo samo šest loših minuta u Zagrebu, ali i 11 izgubljenih lopti u ovom meču u prvom poluvremenu. To smo sveli na tri izgubljene lopte u drugom poluvremenu i to je prelomilo meč. Niko nije došao u Budućnost Voli da bi igrao kao na ekskurziji. Znaju momci vrlo dobro šta se od njih očekuje.”

Trener Budućnosti osvrnuo se i na učinak fenomenalnog Petra Popovića.

“Što se Popovića tiče, prije sedam dana bio je u negativnoj fazi, a onda se sa četiri lične desi da odigra izuzetno u finišu u majstorici… On je naš motor, uđe i oboji sve što se dešava posebnom energijom. Mnogo ga volim, pošten je čovjek… Imao je pehove tokom sezone, kad god krene nabolje desi se neka glupost i peh koji nema veze sa njim. Ali vjerujem da napreduje.“

 

Izvor:cdm.me