Pantović:Bronzane medalje sijaju kao zlatne, ovo je naš najveći uspjeh u poslednjih 15 godina

Sve selekcije košarkaškog kluba Jedinstvo 1950 osvojile su bronazne medalje na finalnim turnirima Crne Gore, što je najbolji rezultat bjelopoljske košarke u  poslednjih 15 godina, kazala je predsjednica KK Jedinstvo,  Slavica-Gara Pantović.

Ona je istakla da je ponosna da mlade košarkaše, koji obećavaju mnogo i koji su budućnost naše košarke.

„Naš cilj je u potpunosti ostvaren. Te bronzane medalje sijaju kao zlatne i jako smo srećni. Djeca Bijelog Polja su pokazala veliki talenat i potencijal, od njih mnogo očekujemo. Neki su više puta i bili na širim spiskovima crnogorske reprezentacije, a nadamo se da će i u budućnosti naš klub biti jedna kvalitetna filijala za nacionalni tim“, kazala je Pantović.

Podsjetimo, finalni turnir za prionire održan je ovog vikenda u Bijelom Polju, u organizaciji KK Jedinstvo 1950.

Pored Jedinstva, na turniru su učestvovale još tri ekipe Budućnost, Mediteran i Gorštak.

Pionri Jedinstva su pobjedom protiv Goršataka otvorili turnir, a potom su poraženi od Budućnosti Mediterana, te su nastup na ovom takmičenju završili kao treći.

Bronzanu medalju osvojili su i juniori KK Jedinstvo 1950.

Nakon što su u subotu poraženi od Budućnosti i Podgorice, Bjelopoljci su juče uspjeli da savladaju Mornar iz Bara, rezultatom 60:57, i tako dođu do trećeg mjesta.

Podsjetimo, prošlog vikenda održan je i finalni turnir za mlađe pionire, na kojem su košarkaški Jedinstva osvojili su treće mjesto.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: KK Jedinstvo