Rekordno do titule

Kraj Bistrice je pao novi rekord. Sutjeska, sedam kola prije kraja šampionata, ima 20 bodova više od drugoplasirane Budućnosti, kojaje još uvijek aktuelni šampion. Takvim učinkom do sada se nije mogla pohvaliti nijedna crnogorska fudbalska ekipa.

Faktički, već u subotu, ukoliko budu slavili u Danilovgradu (a, možda im bude dovoljan i bod), izabranici Nikole Rakojevića mogu proslaviti trofej. Može se desiti i da slavlje bude odloženo, ali je sasvim izvjesno da će treća titula prvaka države stići u Nikšić.

Reklo bi se, sa iskusnim strategom Rakojevićem ove sezone išlo je sve olako, jer su tokom cijele jeseni (sve do derbija sa Podgoričnima) bili neporaženi, a sada imaju za sobom ukupno tri izgubljena meča i pet remija, gol razliku +30… Međutim, ako se malo bolje analizira cijela slika budućeg šampiona, i nije tako. Ne smije se zanemariti da je Sutjeska sa istim strategom lani osvojila Kup i da ih ove sezone nijesu zaobišle teške povrede najboljih prvotimaca (Vukovića, Markovića, Ivanovića), što znači da im ništa nije palo s neba.

Sutjeska je i prije nekoliko sezona, sa Rakojevićem, iz zone za ispadanje, sa 17 vezanih mečeva bez poraza stigla do međunarodne scene. A, koju godinu ranije sa Brankom Smiljanićem bila je prvi crnogorski klub koji je igrao tadašnji Intertoto kup. Očigledno, gdje je vrelo i kapaće.

No, to ne znači da se ljubitelji fudbala u gradu pod Trebjesom, ovih dana, zadovoljavaju samo trofejom. Treba pokušati i na evropskoj sceni napraviti iskorak, afirmisati mlađe igrače u posljedjnjih nekoliko prvenstvenih kola. Jedan od tih mladih koji je dobio šansu da počne susret sa Rudarom je Milutin Osmajić. I, postigao je pobjedonosni gol za konačan rezultat 2:1.

Prvijenac u prvoligaškom dresu.

“Naravno, zadovoljan sam. Kažu, prvi gol u prvoligaškoj ekipi najduže se pamti, a ja se nadam se da će ih biti još mnogo. Igrali smo bez nekoliko standardnih i iskusnih prvotimaca, pa ipak, bili smo bolji od Rudara, koji je došao sa namjerom da osvoji bodove za opstanak. To potvrđuje koliko je Sutjeska ove sezone bo lja od ostalih. Atmosfera u ekipi je odlična, takva je bila od početka prvenstvene trke i nema razloga da ne ostane do kraja. To bi značilo i da ne razmišljamo o tituli, bez obzira na to što je i unazad nekoliko kola bilo jasno da nam je niko ugrabiti ne može. Do kraja je ostalo još nekoliko mečeva dok neko me gori pod nogama, nekome bodovi trebaju za plasman u Evropu, a to znači da nam nigdje neće biti lako. Sada će se protiv nas igrati i za prestiž, ipak smo 20 bodova ispred aktuelnog šampiona. Jasno je da ćemo rasterećenije igrati, ali mi i nakon posljednje utakmice imamo ambicije, što znači da opuštanja nema”, kazao je prvotimac Sutjeske, Milutin Osmajić.

 

Izvor:cdm.me