"Selimo se za Budimpeštu, nastavljamo bajku"

Hvala igračima zbog toga što su vjerovali u sve ovo. Nastavljamo da vjerujemo i siguran sam da možemo još puno da napravimo, rekao je selektor rukometne reprezentacije Crne Gore Zoran Roganović.

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore priredila je senzaciju i plasirala se među 12 najboljih selekcija na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj i Mađarskoj.Crnogorski rukometaši savladali su danas u Debrecinu, u trećem kolu, Sloveniju 33:32 (16:19) i kao drugopalsirani u A grupi izborili drugu fazu takmičenja.

"Osjećaj je fenomenalan napraviti ovako nešto sa ekipom koja je vrijedna ovoga svega, jer od samog početka samo smo o ovome pričali da granica ne postoji za njih. Pogotovo u ovom proteklom periodu priprema i samog prvenstva, prošli smo kroz pakao. Cijelo vrijeme pričam o utopiji, kako to treba da izgleda, a mi smo prošli kroz distopiju. Ovo što su momci preživljeli i pokazali koliko su mentalno jaki, kroz sve ovo proći i večeras odigrati ovako, nemam šta drugo da kažem osim da sam toliko ponosam što vodim ovu ekipu zajedno sa Draškom Mrvaljevićem, koji je iznio veliki teret ovih dana i tokom priprema", istakao je Roganović za TVCG.

Roganović navodi da osjećaj nevjerovatan, ali je upozorio igrače da i dalje ne treba da budu euforični.

"Mislim da možemo još više. Jeste ova ekipa sad prvi put prošla u narednu rundu. Međutim, pokazaćemo da možemo još jače. Siguran sam da će nam se vratiti još neki igrač. Osjećam da možemo da dobijemo još više snage i volje. Emotivna potrošnja je bila jako velika, kao i fizička. Selimo se za Budimpeštu i nastavljamo ovu bajku i dalje", dodao je Roganović.Roganović je kazao da kroz ove kvalifikacije tim ne može doći u ovakve neke situacije koje su imali večeras."Izgleda kao da nas je Bog za ovo pripremao tokom onih kvalifikacija. Momci su odgovorili na svaki dogovor toliko taktički, disciplinovano i vjere u sve ovo što pričamo cijelo vrijeme i tako mi je drago zbog svih njih i naših navijača i svih ljudi u Crnoj Gori da konačno svi vide i pričaju o ovoj ekipi iz Crne Gore, a siguran sam da biti toga još u budućnosti, odnosno već narednih dana", ocijenio je Roganović.

Izvor: Rtcg