Na gradskom trgu počela trka"Istrči, pokreni se"

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Druga međunarodna tradicionalna trka ”Istrči, pokreni se “ svečano je otvorena danas u centru grada intoniranjem himne. Oko 150 učesnika više kategorija istrčaće danas dionice od 800 do 4.000 metara.

Otvarajući manifestaciju Predsjednik Opštine Petar Smolović je posjetiocima čestitao Dan nezavisnosti i poželio učesnicima sreću i uspjeh na današnjem takmičenju.

 “Posebna je simbolika što je trka organizovana na Dan nezavisnosti is vi smo ponosni što in a ovaj način dajemo doprinos sportu i zdravim stilovima života. Bijelo Polje grad sporta, i dobrih sportista, a to pokazuju dosadašnji rezultati U to ime vas još jednom pozdravljam i želim dobre rezultate. Da je vječna Crna Gora” kazao je Smolović.

Učesnike trke pozdravio je i direktor Atletskog saveza Crne Gore Milorad Vuletić koji je kazao da je Bijelo Polje po svojoj multikulturalnosti i suživotu prepoznatljiv širom zemlje i regiona, ali prepoznatljiv je i po promociji sporta.

“Raduje nas cjelokupni napredak ovog grada u svim segmentima , a naročito u sportu  koji razvijate, promovišete i u koji dosta ulažete. Tako i ova manifestacija koja se održava drugu godinu za redom prelazi u internacionalnu i tradicionalnu pokazuje vašu spremnost za razvijanjem sporta i uključivanjem što više mladih” kazao je Vuletić uručujući plaketu za posvećen rad i zalaganje u sportu direktoru Centra za sport i rekreaciju Marku Maslovariću.

Uličnu trku organizuje Centar za sport i rekreaciju u saradnji sa Atletskim klubom Jedinstvo pod pokroviteljstvom Opštine Bijelo Polje.

Tekst : Vanja Šabanović

Foto : Vladimir Jelić