Gojković: Za više potrebno je još tri godine rada

Crnogorski vaterpolisti završiće svjetsko prvenstvo u Budimpešti na sedmom ili osmom mjestu, zavisi od ishoda meča sa Mađarskom, koji je na programu sjutra od 13 sati. Do sada tri pobjede i tri poraza. Najbliži iznenađenju bili su u četvrtfinalu kada je Španija pobijedila 7:6, a Bogdan Đurđić pogodio prečku u napadu za remi i šansu da peterci donesu polufinale.

Bilo je na ovom turniru odličnih perioda u ekipi ekipe koja je u Budimpešti sa četiri debitanta. Ali, po pravilu nedovoljno da se Crna Gora približi borbi za mjesto na pobjedničkom postolju, šta nedostaje, pitali smo selektora Vladimira Gojkovića.

"Tri godine rada nam, vjerovatno, nedostaje. Rekao sam i odmah poslije utakmice sa Španijom, odgovorili smo nekom sistemu koji je apsolutno perfektan. Vidjeli ste juče, u utakmici sa Hrvatskom drugačiju verziju njihove odbrane, oni su ekipa koja se prilagođava. Imaju deset igrača koji već deset godina igraju zajedno u Ligi šampiona. Odgovorili smo s nekim našim sistemom, parirali odbranom, zatvorili njihov napad. Međutim na sve to mora da dođe individualni kvalitet koji trenuno imamo na golu, ima dva golmana top klase. Moramo biti objektivni, moramo da radimo, imamo momke čiji se vrhunski kvalitet nazire, koji su 19-20 godina i koje moramo da sačekamo. To nije ni tri sedmice ni jedno ljeto", odgovorio je Gojković u jednom dahu.

izvor: rtcg