Osnovnoj školi „Pavle Žižić“ donirali sportski mobilijar

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

U cilju daljeg unaprjeđenja školske sportske infrastrukture, Centar za sport i rekreaciju donirao je danas Osnovnoj školi „Pavle Žižić“ u Njegnjevu kompletan sportski mobilijar, saopštio je za Radio Bijelo Polje direktor ove javne ustanove, Marko Maslovarić.

Maslovarić je istakao da ovom donacijom žele da da stvore bolje uslove za bavljenje sportskim i rekreativnim aktivnostima.

„Ovom donacijom školi ’Pavle Žižić’ zavrašavamo uređenje još jednog školskog sportskog poligona na teritoriji bjelopoljske opštine. Ocrtali smo dva terena, donirali smo im komplet golnih konstrukcija sa mrežama, košarkaške konstrukcije sa tablama i obručima, a adaptirali smo i poligon za odbojku, obezbjeđujući mreže“, kazao je direktor Centra za sport i rekreaciju.

On je podsjetio da su u proteklih godinu dana adaptirali i uredili više poligona, čime su podstakli mlade da se vrate na sportske terene.

„Rezultati ranijih ulaganja u školsku sportsku infrastrukturu su već vidljivi, veliki broj učenika i djece iz krajeva u kojima smo adaptirali poligone, sada se bave sportskim i rekreativnim aktivnostima. Takođe, zahavljujući tim aktivnostima veliki broj sportskih klubova je omasovio svoje članstvo, sve je više djece koja treniraju određeni sport, tako da smo jako ponosni na to, jer polako ostvarujemo cilj, a to je masovnost bjelopoljskog sporta“, naglasio je Maslovarić.

Poručio je da će nastaviti da rade na unaprjeđenju sportske infrastruktere, promociji sporta, njegovom omasovljavanju, te da će benefite od toga imati ne samo sportski sistem, već cjelokupno društvo.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Centar za sport i rekreaciju