Imaju li plavi lijeka za Nidama

Dugo je Budućnost Voli bila bez konkurencije u domaćim takmičenjima, u posljednje dvije sezone Mornar je konstantno prijetio da preotme titulu najboljeg, ali je ove bliže kao nikada niko u istoriji. Košarkaši iz Bara večeras u trećem meču finala Superlige (20.15h, RTCG 2) u “Morači” imaju prvu meč loptu za premijerni trofej. Poslije brejka u Podgorici, izabranici Mihaila Pavićevića su odigrali još jedan perfektan meč protiv ljutog rivala i slavili u Baru 93:85 za 2:0 u seriji.

Novi šampion ABA lige je definitivno u krizi, ni u drugom meču četa Aleksandra Džikića nije pokazala ono što je krasilo tokom cijele sezone. Vremena za bilo kakvu dublju analizu nema, ali je jasno da energetski “plavi” moraju biti na znantno višem nivou ukoliko žele da trofej ostane u Podgorici.

“Mornar igra vrhunsku finalnu seriju i za sada je mnogo bolji protivnik. Imamo obavezu da odigramo najbolji mogući meč u ‘Morači'”, jasna je poruka Nikole Ivanovića.

Baš kao u prvom, kada je ubacio 34 i u drugom je blistao Derek Nidam. Nevjerovatni Amerikanac koji ima crnogorski pasoš je radio šta je htio, pogađao iz svih pozicija, prodorima cijepao odbranu Podgoričana i meč završio sa čak 41 poenom i po pet skokova i asistencija (48 ukupni indeks korisnosti).

“Moramo naći način da ga zaustavimo, igra fantastično. A, kada on ne daje poene Strahinja Mićović i Brendis Reli Ros se priključuju”, zna Ivanović od koga prijeti najveća opasnost.

Mihailo Pavićević je i nakon drugog meča jasno istakao da je Budućnost i dalje favorit, čime je želio da zaustavi bilo kakvu euforiju u redovima svoje ekipe. Međutim, svi znaju da je ovo momenat koji Nidam i drugovi moraju iskoristiti.

“Bliže smo nego ikada da osvojimo titulu. Međutim, ne možemo reći da je sve u našim rukama, jer Budućnost je Budućnost, igra na svom terenu i sigurno će imati veću podršku navijača. Mi ćemo igrati našu igru, nećemo odustajati od nje”, poručuje Marko Ćalić, kojeg raduje igranje Nemanje Vranješa.

“Oni će sigurno nešto mijenjati kada je taktika u pitanju. A, povratkom Nemanje imaćemo još jednog igrača u spoljnoj liniji koji nam mnogo znači”.

Ekipa iz lučkog grada u treći, možda odlučujući, meč ulazi rasterećeno. Pritisak je na drugoj strani. Upravo u tome leži prednost Ćalića i ostalih.

“Pokazali smo mnogo puta ove sezone da nam nije bitno igramo li kući ili na strani, uvijek igramo našu igru. Takvim pristupom smo dobijali neke teške utakmice u gostima, pa nam to nije problem”, zaključio je Ćalić.

 

Izvor:cdm.me