Titula, najbolji fudbaler, prvi strijelac i – rastanak

Sutjeska je odavno prvak, Budućnost i Mladost su u prošlom kolu potvrdili drugu i treću poziciju, a posljednje kolo je riješilo tri preostale dileme u 12. sezoni domaćeg loptanja.

Grbalj je osvojio četvrto mjesto i igraće kvalifikacije za Ligu Evrope ako Igalo ne osvoji Kup protiv Mladosti (finale Kupa se igra u srijedu od 20.30), Kom Eurozox je u direktnom okršaju savladao Petrovac u borbi za 8. poziciju pred baraž, a Igor Ivanović je najbolji strijelac prvenstva.

Vješti dribler Sutjeske je u najvećem derbiju protiv Budućnosti postigao gol za 3:0 (Sutjeska pod Goricom slavila 3:2), došao je do 14. pogotka u sezoni, pa je iza sebe ostavio Nikolu Krstovića i Admira Adrovića sa po 13, te Ivana Vukovića sa 11.

Brzanac sa njuhom za egzekuciju je tako osvojio “Trofej Radija Crne Gore”!

“Završili smo sezonu kako smo planirali pobjedom u derbiju protiv Budućnosti. Svi u klubu smo zadovoljni urađenim, jer smo osvojili titulu i igrali dobar fudbal”, ne stavlja sebe u prvi plan 27-godišnji Ivanović.

Međutim, to je nemoguće. Majstor “plavo bijelih” je u aktuelnoj sezoni osvojio šampionski pehar, drugi put zaredom je proglašen za najboljeg igrača Telekom 1. CFL u izboru SPFCG, a sada je stigla i titula najboljeg strijelca.

“Znači mi sigurno, jer je sezona posebna za mene. Iskreno, nisam razmišljao u početku o tome. Bitno mi je bilo da kao ekipa igramo sve bolje i bolje. Međutim, kako su utakmice prolazile, tako su golovi dolazili, pa je na kraju sve ispalo sjajno”, govori nam momak koji je prošle sezone sa Sutjeskom osvojio Kup.

Ivanović je u aktuelnoj sezoni upisao 32 nastupa (30 u prvenstvu, dva u Kupu), a sve su prilike da će se nakon dvije godine oprostiti od Sutjeske (prošle sezone odigra 29 utakmica, dao devet golova).

“Ne vjerujem da ću da ostanem da igram Evropu, jer se nadam transferu u inostranstvo. Dvije godine u Nikšiću su bile odlične, ali mislim da je vrijeme za rastanak”, rekao nam je fudbaler koji je obilježio tek završenu sezonu.

 

Izvor:cdm.me