Učešće rukometaša Jedinstva na turniru u Tivtu izuzetno značajno za razvoj mlađih kategorija

Rukometaši Jedinstva su 30.aprila učestvovali na turniru u Tivtu u kategoriji mini rukomet. Klub je nastupio sa 6 ekipa, preko 60 djece što je veliki uspjeh ako se  uzme u obzir da u toj kategoriji skoro 30 njih iz opravdanih razloga nije otišlo na turnir, saopštili su iz kluba napominjući da su i dječaci i djevojčice stekli iskustvo i bez obzira na rezultat odigrali veliki broj utakmica.

,,Učešće rukometnog kluba Jedinstvo na turniru u Tivtu izuzetno je značajno za razvoj mlađih kategorija kluba. Plan razvoja naše rukometne škole i ciljevi koje smo postavili još 2022.godine dali su odlične rezultate pa samim tim i poziv organizatora turnira MHC Dreamers došao je u pravom trenutku", kazao je za Radio Bijelo Polje trener Marko Stojanović.

Trener je istakao da je atmosfera u Tivtu u dvorani Župa bila savršena i da su djeca zaista mogla uživati. Dječaci su ostvarili nekoliko pobjeda i malo je nedostajalo da se nađu na podijumu i osvoje medalju. Djevojčice nisu iskoristile svoje šanse protiv ekipa Budućnosti i ostvarile su nekoliko značajnih pobjeda koje su im donijele treće mjesto u generaciji 2012. uz izbor Dine Agović kao najboljeg golmana u toj generaciji.

,,Vjerujemo da je ovo samo početak turnirskih takmičenja za naše najmlađe i da najljepši i najbolji rezultati tek predstoje. Ako uzmemo u obzir da smo na turniru dali prostora i našoj generaciji 2014/2015 onda sigurno možemo reći da ženski rukomet tek čekaju najljepši rezultati. Naši dječaci, naš ponos kluba, predstavljaju blistavu budućnost kluba koje uskoro očekuju brojna takmičenja i odlični rezultati", rekao je trener Stojanović.

Trener je takođe istakao da sve kategorije mini rukometa razvijaju kroz odličan trenažni proces i kroz Put Gross Mini ligu 2012/2013 koja predstavlja jedinstven format takmičenja u Crnoj Gori.

U ovoj Ligi pored rukometa promoviše se  i školski sport jer u samoj ligi učestvuje 6 školskih ekipa i 4 ekipe kluba sa preko 130 djece uključenih u takmičenje. Takmičenje su podržali brojni sponzori te relevantne institucije kao što je Rukometni savez Crne Gore, JU Centar za sport i rekreaciju, Crnogorski školski sportski savez.

,,Smatramo da je Put Gross Mini liga kruna naše rukometne škole iz koje smo već iznjedrili brojne talente u prvoj sezoni, dok već u ovoj drugoj sezoni talenata je sve više i ono najbitnije rukomet se igra sve više u našem gradu, što je svakako i glavni cilj", istakao je Stojanović.

Foto: RK Jedinstvo

Redakcija Radija Bijelo Polje