Mirku Šarčeviću organizovan svečani doček ispred Centra za kulturu, evropskog šampiona pozdravili brojni građani

Povodom osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za mlade u Jerevanu, Centar za sport i rekreaciju organizovao je svečani doček za bokserskog šampiona Mirka Šarčevića, koga je na gradskom trgu, ali i na platou ispred Centra za kulturu dočekao veliki broj građana, prije svega mladih ljudi.

Obraćajući se okupljenima Izet Mikaš Stanić, sportski direktor BK “Bijelo Polje, čiji je Šarčević član, kazao je da boks u Bijelom Polju ima dugu tradiciju, i da su uvijek imali dobre boksere.

“Ali je to kratko trajalo, jer nijesmo imali dobre uslove kao što sad imamo, pa se ovom prilikom zahvaljujem svima, a naročito lokalnoj samoupravi koja je stala iza nas i koja nam je pružila izvanredne uslove da možemo da se bavimo boksom, ali nas i finansijski pomogla, jer bez finansija, ni jedan sport ne može da uspije. Sve što treba da kažem to je da je Mirko stvarno šampion, dabogda da neko to postigne, ali ne vjerujem, možda nisam u pravu, ali za ove tri godine tri medalje donijeti, to je fenomen”, istakao je Stanić. On se organizatorima dočeka i građanima zahvalio na dobrodošlici, a zahvalnost je uputio i Bokserskom savezu Crne Gore, selektoru Ružiću, kao i trenerima kluba “Bijelo Polje”. Riječi zahvalnosti, Stanić je uputio i Centru za sport i rekreaciju i direktoru Marku Maslovariću, koji im je, kako je rekao, uvijek bio vjetar u leđa, da postignu ovakve rezultate.

“Ovo je veliki dan za Bijelo Polje, ovo je istorijski rezultat bjelopoljskog sporta, a svjedočanstvo tome je istorijska zlatna medalja, kazao je Marko Maslovarić, direktor Centra za sport i rekreaciju, upućujući čestitke Marku Šarčeviću na postignutom usjehu.

“Bilo je mnogo medalja koje su došle u Bijelo Polje, ali je ova istorijska, iz razloga što je u jednom malom gradu, u jednom malom klubu, jedan naš diskretni heroj otišao na evropsko prvenstvo i popeo se na sami vrh trona Evropskog prvenstva za mlade. Ovo je istorijski rezultat i na nivou Crne Gore, jer se ne dešava često i mislim da je prvi put, da jedan borac i jedan sportista ode uzastopno na tri evropska prvenstva i donese tri medalje. Mirko nas je obradovao i dao nadu, kako svojim kolegama iz kluba, tako i ostalim bjelopoljskim sportistima, a iznad svega i svim mladim Bjelopoljcima, da svi oni, ma kojim se poslom bavili, mogu da sanajaju svoje snove i da ti snovi postanu stvarnost”, poručio je Maslovarić.

Čestitku bokserskom šampionu uputio je i predsjednik Skupštine Opštine Ernad Suljević, istakavši da nas je Mirko obradovao najvećim uspjehom u istoriji sorta. “Želim da iskažem divljenje na dokazanom viteštvu, fer borbi, na ljubavi prema ovom sportu i na tome, što ste vašom besprekornom borbom, disciplinom i posvećenošću obezbijedili našem gradu i državi mjesto među najbojima. Ostvareni rezultat obavezuje sve nas u lokalnoj samoupravi da nastavimo, da još snažnije podržavamo naše boksere i sportiste, koji su naši najbolji ambasadori”, naglasio je Suljević.

Na organizovanom dočeku, čestitkama i podršci, zahvalio je bokserski šampion Mirko Šarčevčić, obećavši da  će  i ubuduće  nastaviti da ispunjava očekivanja svih ljubitelja sporta.

Podsjetimo, Šarčević je na Evropskom prvenstvu za mlade u Jerevanu osvojio zlatnu medalju, pobijedivši  Agvana Aleksijana iz Jermenije. To je njegova prva zlatna, ukupno treća evropska medalja. On je prošle godine osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za mlade u Sofiji, a godinu dana ranije i srebrnu medalju, na  juniorskom  Evropskom prvenstvu u Gruziji.

Novinarka: Tanja Dangubić

Foto: Vladimir Jelić