,,Istrči i pokreni se!" treću godinu zaredom na gradskom trgu

Povodom Dana nezavisnosti u Bijelom Polju upriličena je treću godinu zaredom ulična trka ,,Istrči i pokreni se“, koju su organizovali Centar za sport i rekreaciju, u saradnji sa Atletskim klubom ,,Jedinstvo“ i Atletskim savezom Crne Gore.

Trke koje su organizovane povodom 21. maja, Dana nezavisnosti Crne Gore okupile su takmičare iz Crne Gore ali i susjednih zemalja.



U juniorskoj trci, u muškoj kategoriji prvo mjesto osvojio je Nemanja Đurišić, drugo Ivan Popović i treće Danil Zverev. U zenskoj zlato je osvojila Jelena Miladinović, srebro Teodora Rakonjac i bronzu Hanna Rozhko.



Kod seniora prvi je bio Elzan Bibić, drugi Rinas Akhmadeev i treći Uroš Gutić. Najbolja seniorka bila je Saima Murić, za njom Mejra Mehmedović pa Lenka Nikolić.



U ,,Trci zadovoljstva" u muškoj kategoriji zlato je osvojio Miloš Veličković, srebro Alen Ćatović i bronzu Matija Marstijepović.  U ženskoj kategoriji zlato je pripalo Jani Zeman, srebro Biljani Radunović i bronza Đini Dulović.

,,Definitivno je ovo postala tradicija, na diku i ponos svih nas. Posebno raduje što imamo veliki broj djece danas i mladih ali najviše nas raduje što oni najmlađi sugrađani danas imaju prvu puzijadu", rekao je direktor Centra za sport i rekreaciju, Marko Maslovarić na otvaranju manifestacije i ujedno zahvalio svim sponzorima a građanima čestitao Dan nezavisnosti.



Prisutne je pozdravio i direktor trke, Darko Raičević. Poželio je takmičarima sreću uz parolu: Neka najbolji pobijedi. 

Redakcija RBP