Prvi Petrovdanski atletski miting - Bravera sport okupio više od 100 takmičara

Prvi Petrovdanski atletski miting Bravera sport 2018, koji je okupio više od 100 takmičara iz čak sedam država, počeo je danas u Bijelom Polju.

Nakon punih 25 godina Bijelo Polje domaćin je izuzetnog  atletskog takmičenja, koje se održava u disciplinama:  100, 400, 800, 1500, 3000 metara, skok u dalj i kugla u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Otvarajući ovu sportsku manifestaciju predsjednik Opštine Petar Smolović izrazio je uvjerenje da će ovaj sportski spektakl prerasti u tradiciju i da će 12. jul i narednih godina u atletskom kalendaru biti rezervisan za Atletski miting u gradu pod Obrovom.

“Bijelo Polje je iznjedrilo mnoge atletske asove bivše Jugoslavije, ali i danas, naš Atletski klub bilježi izvanredne rezultate sa kojima će nadam se i nastaviti. Zato sam i zahvalan oraganizatorima, braći Veličković, koji su prepoznali potrebu za pokretanjem ovakve manifetsacije i koji su i ovog puta pokazali društveno odgovoran odnos prema rodnom gradu i sredini u kojoj posluju”, kazao je danas Smolović, zahvaljujući se i Atletskom savezu Crne Gore na podršci uz poruku da najbolji pobijedi.

Petrovdanski atletski miting Bravera sport 2018 učinio je da atletika u Bijelom Polju opet bude kraljica sportova, istakao je danas generalni sekretar Atletskog saveza Crne Gore, Milan Madžgalj.

“Bijelo Polje je iznjedrilo veliki broj atletskih asova, sada ima veliki broj reprezentativaca, AK “Jedinstvo” jedan je od najboljih u Crnoj Gori, a siguran sam da će ovaj miting doprinijeti još većoj afirmaciji i popularizaciji atletike”, povukao je generalni sekretar Atletskog saveza Crne Gore.

Na ovaj dan, prije 27 godina, braća Veličković osnovali su preduzeće Bravera sport, a nakon fudbalskog turnira, odlučili su da svom gradu “poklone” atletski miting.

“Ovom manifestacijom smo željeli da sačuvamo od zaborava ljude koji su mnogo uradili za bjelopoljski sport i to prvenstvno Miraša Obradovića i Ljubišu Božovića. To su ljudi koji treba da se pominju i pamte, jer se bjelopoljska atletika ne može zamisliti bez njih dvojice i ovo je način da im se odužimo za sve”, kazao je danas Vladimir Veličković.

Sjajni mladi atletičari, uzrasta do 14 godina, trkom na 800 metara otvorili su ovu sportsku manifestaciju, a najbolji u muškoj konkurenciji bio je Nihad Balić, drugo mjesto  pripalo je Dajlanu Bandi, a treće mjesto Luki Medojeviću, dok je u ženskoj konkurenciji najbrža bila je Amina Suljević,  drugo mjesto pripalo je Milji Joksimović, dok je treće osvojila Jovana Obradović.

Specijana zlatana medalja uručena je četvorogodišnjem Novaku Lakčeviću, a nagrade najboljima uručili su predsjednik Opštine Petar Smolović i direktor Atletskog mitinga Milivoje Mićo Radović. 

Prvi PetrovdanskI atletski miting biće nastavljen u 17:00 časova na Gradskom stadionu u Nikoljcu, a preduzeće Bravera sport obezbijedilo je i nagade za najbolje - za najboljih pet rezultata po tablicama IAAF-a u muškoj i ženskoj konkurenciji, za prvo mjesto 300 eura, drugo 200, treće150, četvrto 100 i peto mjesto 70 eura, a pobjednik mitinga dobiće pehar kompanije Bravera sport.

Prvi PetrovdanskI atletski miting organizuje kompanija Bravera sport, pod pokroviteljstvom Opštine Bijelo Polje i uz tehničku podršku AK “Jedinstvo”.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE