Za džudo klub Favorit sedam medalja na Internacionalnom turniru u Rožajama

“Nakon punih osam sati trajanja takmičenja ekipa bjelopoljskog džudo kluba Favorit krenula je put Bijelog Polja sa 7 osvojenih medalja.  Ekipu su na Internacionalnom turniru u džudou u Rožajama predvodili treneri Enes Camić i Dajlan Mekić”.

Camić: "Rezultat je mogao biti i bolji ali s obzirom na konkurenciju 500+ takmičara i 10 zemalja učesnica moram biti zadovoljan.  Medalje su osvojili: Agović Darisa (zlato), Mekić Hafsa (srebro), Joksimović Nađa (srebro), Čindrak Eman (bronza), Camić Murat (bronza) , Lukač Bekir (bronza), Ahmed Kolić (bronza).

U narednom periodu nas očekuje po par takmičenja mjesečno, pokušaćemo da dođemo do što boljeg rezultata. Današnje takmičenje je bukvalno bilo ravno balkanskom prvenstvu s obzirom na kvalitet učesnika. Pored osvajača medalja nastupili su i ostali takmičari, nekome je trebalo malo više iskustva a nekome sportske sreće: Džogović Amina, Hilmo Franca, Lamia Franca, Halid Kolić, Amar Lović, Adis Agić, Faruk Hajdarpašić , Talha Mekić, Daris Agović i Ivan Joksimović".

Camić i Mekić su se upravo vratili i sa II Internacionalnog džudo kampa koji je održan u Budvi u periodu 26-30.09.2023. u organizaciji Džudo Saveza Crne Gore na kojem su gosti bili osvajači medalja sa Olimpijade iz Tokia i svjetskih i evropskih prvenstava a predvođeni Shamilom Borchashvillijem iz Austrije.

Sedmica puna iskustva i znanja kako za trenere tako i takmičare kluba.

Izvor i foto: Džudo klub Favorit