Revanši osmine finala u Madridu i Mančesteru

U fudbalskoj Ligi šampiona biće odigrane još dvije revanš utakmice osmine finala.

Real će u Madridu ugostiti Lajpcig, madridski tim prvi duel dobio je 1:0.

"Analizirali smo prvi meč, ono što je dobro i što bi moglo da se popravi. Možemo da se poboljšamo. Patili smo na defanzivnom nivou i tu moramo da ispravimo greške. Lajpcig je tim koji je opasan iz tranzicije. Imaju brze napadače. Ridiger nam se vraća, to će nam svakako pomoći. Moramo da odigramo cijeli meč dobro, to će nam donijeti pobjedu u ovom dvomeču", jasan je trener Reala, Karlo Anćeloti.

Mančester siti će biti domaćin Kopenhagenu, branilac trofeja slavio je u Danskoj 3:1.

"Onako kako smo odigrali u Danskoj, treba da odigramo i večeras pred našim navijačima. Kopenhagen je organizovan tim, koji umije da igra na reuzultat i ne možemo da se opustimo nijendog trenutka, mada smo svjeni da smo jako blizu plasmana u narednu rundu takmičenja. Respektujemo rivala i maksimalno fokusirani ulazimo u ovaj duel", rekao je strateg Mančester Sitija, Pep Gvardiola.

Obje utakmice počeće u 21 sat.

Plasman među osam najboljih juče su izborili fudbaleri Bajerna i Pari Sen Žermena.

Bajern je u Minhenu, u revanš meču osmine finala, savladao Lacio 3:0 i nadoknadio zaostatak iz prvog duela.

Lacio je prvi meč u Rimu dobio 1:0.

Pari Sen Žermen je u revanšu, u San Sebastijanu, slavio protiv Real Sosijedada 2:1 i sa dva trijumfa izborio četvrtfinale.

Prvi duel na Parku pričeva dobio je 2:0.

Narednog utorka sastaće se Arsenal i Porto (0:1), kao i Barselona i Napoli (1:1), dok će dan kasnije rivali biti Atletiko Madrid i Inter (0:1), odnosno Borusija Dortmund i PSV Ajndhoven (1:1).

 

IZVOR:RTCG