Crna Gora domaćin još jednog prvenstva Evrope

Crna Gora domaćin još jednog prvenstva Evrope

Prvi put u istoriji, Evropska rukometna federacija (EHF) povjerila je jednoj državi organizaciju dva prvenstva Evrope u mlađim kategorijama u istoj godini.

Savez je blagovremeno aplicirao, a EHF donio odluku da će prvenstva Evrope u uzrastu igračica do 17 i 19 godine naredne godine biti održana u Crnoj Gori.

Evropsko prvenstvo za igračice do 19 godina biće održano u julu, dok će u avgustu uslijediti nadmetanje najboljih igračica kontinenta u uzrastu do 17 godina.

Podatak koji govori dovoljno za sebe i potvrda je organizacionih sposobnosti Rukometnog saveza Crne Gore, a koje su prepoznate od strane EHF-a.

U Podgorici će od 7. do 18. avgusta ove godine biti održano Evropsko prvenstvo za igrače do 18 godina, na kojem će nastupiti 24 reprezentacije.

2025. će inače, biti peta godina zaredom u kojoj RSCG organizuje prvenstva Evrope u mlađim kategorijama, što je jedinstven primjer u evropskom rukometu.

Prvenstva za mlađe kategorije imaju ne samo sportski, već i državni značaj, a Savez će kao i prethodnih godina uraditi sve da opravda ukazano povjerenje EHF-a.

 

IZVOR: RTCG