Mornar želi dobar početak sezone

Košarkaški barskog Mornara igraće danas protiv Olimpije u Ljubljani, na startu regionalne košarkaške ABA lige.

Trener barskog košarkaškog tima Mihailo Pavićević očekuje tešku utakmicu.

"I Olimpija je renovirala tim. Ljubljančani imaju velikih ambicija u ovoj sezoni. Neće nam biti lako, ali pokušaćemo da iznenadimo domaćina i već na startu sebi omogućimo povoljnu poziciju. Igraćemo maksimalno angažovano, to jedino mogu da obećam", rekao je Pavićević.

Meč viner prošlogodišnjeg međusobnog duela u Ljubljani, Nemanja Vranješ kazao je da ne bi imao ništa protiv da se scenario ponovi.

"Svaka prva prvenstvena utakmica je teška i neizvjesna. Olimpija se znatno pojačala, ali mi ćemo nastojati da ih ponovo iznenadimo i na najbolji mogući način započnemo sezonu", kazao je Vranješ.

Mornar je prošle sezone ligaški dio takmičenja završio na četvrtom mjestu i igrao u polufinalu plej ofa.

Trofej ABA lige brani podgorička Buudćnost Voli, koja je u finalu savladala Crvenu zvezdu.

U ABA ligi i ove sezone igraće 12 ekipa sa prostora bivše SFR Jugoslavije, od kojih će najuspješnije četiri, poslije 22 kola, izgoriti plasman u polufinale plej-ofa.

Duel u Ljubljani počeće u 18 sati. Za petak zakazan je i duel Crvene zvezde i Cibone (20.00), dok će se dan kasnije sastati Cedevita i Partizan (20).

U nedjelju igraće Igokea i Mega Bemaks (17), dok će se u ponedjeljak sastati Budućnost Voli i Krka (21), odnosno FMP i Zadar (18).

 

Izvor: rtcg