Žene vole Peta, sveštenika koji izgleda kao filmska zvijezda

Sveštenik Pet Alerton (41) iz Noting Hila, postao je internet zvijezda jer liči na pravu filmsku zvijezdu. Njegove slike, mnoge žene stavljaju na pozadinu mobilnog telefona, a postao je miljenik britanskih medija.

Pažnju je skrenuo prošlog mjeseca kada je za vrijeme karantina, ljudima pjevao čuvenu pjesmu “Amazing Grace” u ulici Portobello u Londonu. Dobio je veliki aplauz što ga je ohrabrilo da nastavi da “nastupa” i u drugim kvartovima prijestonice Velike Britanije donoseći riječi utjehe i nade u teškim vremenima.

Dobio je nadimak Portable Priest tj. Sveštenik u pokretu. Jednoj dami donio je utjehu kada je usred pandemije izgubila supruga, a nije mogla da mu organizuje tradicionalnu sahranu.

Ubrzo je počeo da pjeva i u bolnicama, a zahvaljujući lijepom izgledu, pojedini mediji nazvali su ga Seksi sveštenik.

Zadobio je i veliku pažnju korisnika društvenih mreža, naročito Instagrama, a snimak objavljen ja Fejsbuku, pregledan je pet miliona puta.

“Tu sam za svakoga, bilo da je riječ o ljudima koji su vjernici bilo da to nisu. Jednostavno želim da ljudi znaju da u ovim mračnim vremenima, postoji svjetlost, da ima nade i Boga koji će pomoći”, smatra Pet.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković