STVARNO DJELUJE: Pojavio se SLADOLED koji liječi MAMURLUK!

Zamislite da mamurluk možete izliječiti sladoledom. Zapravo, ne morate zamišljati jer je to upravo postala realnost, ali zasad samo u Južnoj Koreji.

 Jedna tamošnja trgovina izbacila je sendvič-sladoled naziva Gyeondyo koji, kako piše Reuters, smanjuje ili potpuno uklanja simptome mamurluka. Gyeondyo bi u prevodu značilo "drži se", a sladoled je ukusa grejpfruta te sadrži manju količinu voćnog soka od bonbon drva koje ima plod poput grožđica, a koje Koreanci koriste za liječenje mamurluka već stotinama godina.

 Ako vam se čini da su ovo bapske priče, možda vas razuvjeri podatak da je jedno istraživanje objavljeno u Journal od Neuroscience pokazalo da ekstrakt drva bonbona zaista smanjuje nivo intoksikacije kod pacova.

 A dobro je znati i da Južna Koreja ima najveću stopu konzumacije alkohola po glavi stanovnika u cijeloj Aziji te da prosječni Južnokoreanac popije 12.3 litra alkohola godišnje, piše Unilad. Navodno stanovnici te zemlje godišnje potroše oko 126 miliona dolara godišnje na lijekove protiv mamurluka.

 

izvor: kolektiv,me