Otvorena prva prodavnica šminke za muškarce

Muškarci vole da koriste šminku priznali oni to ili ne. Mnogi od onih koji se snebivaju takođe uzmu korektor da prekriju bubuljicu ili podočnjake i kriju nedostatke na licu. Drugi idu u ekstrem pa se sređuju ništa manje od žena. I za sve njih otvorena je prva prodavnica šminke za muškarce, londonska parfimerija “War Paint for Men”. Ovdje se prodaju i preparati za brijanje i stilizovanje brade, a cilj je da sada i muškarci imaju više izbora za ličnu njegu i osnovnu šminku.

Ovaj brend osnovao je Deni Grej, pošto je u jednoj emisiji, u organizaciji BBC-ija, osvojio 80.000 eura za ulaganje u projekat.

U ovoj radnji se mogu pronaći podloge, puderi, bronzeri, korektori, gelovi za bradu i obrve, pa i tonirane hidrantne kreme.

“Muškarci su već godinama na putu feminizacije. Pogledajte samo sva ta izdepilirana tijela, savršeno izbrijana lica, nježne ruke. Pogledajte veličinu muških torbi poznatih brendova, sve su pune skupih krema i raznih mirišljavih bočica”, napisao je novinar Daily Maila koji je posjetio ovu prodavnicu.

Njegovim navodima u prilog ide i statistika koja kaže da se svaki 20. Britanac sada šminka, svaki peti jednom nedjeljno, a svaki stoti svakodnevno.

Ovdje se najviše traže korektori i puderi koji će prekriti sve nedostatke sa lica.

Deni Grej (36), osnivač brenda je inače bivši prodavac koji se šminka od svoje 14 godine. Ovaj mladić je u školi bio zlostavljan zbog svog fizičkog izgleda, sve dok nije otkrio čari korektora koji je pozajmljivao od svoje sestre. Tada je, po sopstvenom priznanju, izgradio samopouzdanje.

Prije tri godine on je prodao svoj auto, stavio hipoteku na kuću i potrošio 110.000 eura na svoju prvu seriju kozmetičkih proizvoda za muškarce. Očekivao je prodaju od 2.300 eura, ali je ostvario 12.800 eura.

“Bilo je prilično jasno da tržište postoji. Godinama su muškarci odlazili u parfimerije pretvarajući se da šminku kupuju za svoje djevojke. Želio sam da razbijem taj tabu”, kaže Deni.

Kako dalje opisuje ovaj novinar, proces šminkanja izgleda kao kod žena. Počev od prajmera, pudera i dalje toniranja. Nekoliko ljudi gleda u izlogu šta se dešava i zašto se čovjek šminka, pojedini prave selfi u pozadini da zabilježe sebe u ovoj situaciji… Ali kako je krenulo, ispred ove parfimerije će se praviti redovi.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković