Pet najtvrdoglavijih rasa pasa

Baš poput ljudi i neke rase pasa su tvrdoglavije od drugih.

Pripadnici ovih rasa uvijek žele da je po njihovom, zbog čega nisu dobar izbor za vlasnike početnike. Ovi psi trebaju vlasnika čvrste volje koji će ih znati dobro odgojiti.

  1. Rotvajler

Ovaj snažni pas može biti divan porodični ljubimac, ali samo uz iskusnog vlasnika te ako ga se dobro dresira, bez popuštanja i uz čvrstu dosljednost. Ako disciplina izostane, rotvajler se može početi ponašati kao vođa čopora i tada čak pokazivati agresivnost.

  1. Džek Rasel terijer

Nestašni i vragolasti Džek Rasel terijer bez problema će inicirati sukob snage volje sa svojim vlasnikom ako primijeti da je on neodlučan. Ovi su psići žilavi, pametni i energični.

  1. Jazavčar

Veliki pas u malom pakiranju - tako je najbolje opisati temperamentnog i vrlo tvrdoglavog jazavčara. Prilično su nezavisni i svojevoljni, pa se neće bojati uhvatiti ukoštac i s pet puta većim psom, baš zbog toga što misle da to mogu.

  1. Engleski buldog

Riječ je o izuzetno inteligentnoj pasmini čiji pripadnici mogu biti prilično tvrdoglavi ako vlasnik nije dovoljno odlučan. Engleski buldog mora poštivati svoga vlasnika jer, ako se to ne dogodi, potpuno će se oglušiti na svaku njegovu naredbu.

  1. Bigl

Simpatično neovisan, bigl će naći zabavu bilo gdje ako ga ostavite samog. Nevolje mogu nastati ako je vlasnik previše ravnodušan i ne posvećuje dovoljno pažnje dresuri svog psa te ako ne zna kakvo se veliko karakterno biće krije u malom tijelu bigla.

Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Ljilja Brajković