Vremenske nepogode: Zbog sniježne oluje zaposleni i kupci proveli noć u poznatoj kompaniji

U sjevernoj Danskoj, izložbeni salon robne kuće Ikea pretvorio se u ogromnu spavaću sobu. Šest mušterija i oko dvadesetak zaposlenih zarobljenih u sniježnoj mećavi proveli su noć i prespavali u izloženim krevetima.

Sjevernu Dansku je zahvatila snažna mećava i palo je do 30 centimetara snijega. U izložbenom salonu robne kuće Ikea u Olborgu zbog snažne oluje nekoliko mušterija i zaposleni bili su prinuđeni da tu provedu noć.

„Spavali smo na izloženom namještaju na prvom spratu, gdje imamo krevete, dušeke i sofe na razvlačenje“, rekao je menadžer prodavnice Peter Elmose za tabloid Ekstra bladet.

Ljudi su mogli „da izaberu krevet koji su oduvijek željeli da probaju“.

Elmos je rekao da su noć proveli uz večeru i televizijski program i da su se jako lijepo zabavljali.

Danski javni servis DR objavio je i da su zaposleni u prodavnici igračaka koja se nalazi pored robne kuće Ikea, takođe proveli noć sa njima.

„To je mnogo bolje nego spavati u autu. Bilo je lijepo i toplo i srećni smo što su nas pustili unutra“, rekla je Mišel Baret, jedna od osoblja prodavnice igračaka, za DR.

„Samo smo se slatko smijali onome što nas je snašlo, jer je vjerovatno više nikada nećemo doživjeti nešto slično“, dodala je Baret.

 

Izvor i foto:Nezavisne novine

Tekst objavila: Jasminka Mulić