Podigao uzbunu zbog plastične kese sa likom lava, mislio da je pravi

NAJROBI - Mještani sela Kinjana u okrugu Meru, u centralnoj Keniji, podigli su uzbunu nakon što su zbog plastične kese sa slikom lava pomislili da se zaista životinja krije u cvjetnoj živoj ogradi.

Navodnog lava primijetio je juče jedan od farmera u domaćinstvu i digao uzbunu. Vlasti su obaviještene i pozvani su čuvari divljih životinja.

Ispostavilo se da je strašna velika divlja mačka, zapravo, fotografija lava odštampana na plastičnoj kesi iz prodavnice.

Glavni zvaničnik područja Sajrus Mbidžive rekao je za Bi-Bi-Si da se vlasnica domaćinstva vratila iz kupovine prošle sedmice sa sadnicama avokada, nakon što je prisustvovala obuci farmera u gradu Muranga, na oko 140 kilometara od sela.

Ona je po dolasku odlučila da stavi sadnice na mjesto gdje se neće osušiti i smjestila ih između kuće i žive ograde.

Farmer koji se juče vraćao nakon košenja trave za stoku primijetio je nešto što mu je izgledalo kao lav i digao uzbunu.

Pomenuto domaćinstvo nalazi se na oko kilometar od Nacionalnog parka Maunt-Kenija.

"Mještani su došli da vide šta se događa. Mnogi su bili ubijeđeni da je to lav, jer nisu mogli da priđu. I ja sam došao i vidio da liči na lava, mada sam sumnjao", rekao je Mbidžive.

Nakon toga je pozvana vlasnica kuće i objasnila da se radi o kesi i ispričala šta se u njoj nalazi, nakon čega su okupljeni mještani odahnuli.

Kenijska služba za divljinu potvrdila je da su njeni čuvari poslati na imanje i najavila detaljno saopštenje koje će biti kasnije objavljeno.

Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Ljilja Brajković