Urednica National Geographic Traveller u Crnoj Gori: Boravim u jednoj od najljepših destinacija za odmor

U okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Velike Britanije, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, domaćin je putopiscu i urednici jednog od najuticajnijih britanskih magazina specijalizovanog za putovanja National Geographic Traveller, Sari Barel (Sarah Barell).

Novinarka boravi u studijskoj posjeti Crnoj Gori, u periodu od 4-6. maja, u cilju pripreme editorijala za magazin National Geographic Traveller koji je svrstao Crnu Goru u jednu od sedam najprivlačnijih destinacija za odmor u 2021. godini, dodijelivši joj prestižno priznanja „Best of the world 2021“.

Tokom četvorodnevne posjete novinarka će biti u prilici da se upozna sa raznolikošću turističke ponude Crne Gore, od Žabljaka do Boke Kotorske. Prva dva dana studijske posjete bila su posvećena obilasku tri nacionalna parka, NP Durmitor, NP Biogradska gora i NP Skadarsko jezero, koja čuvaju netaknutu ljepotu Crne Gore, uz izuzetno bogat ekosistem i predstavljaju svojevrsnu turističku atrakciju.

“Naša inspiracija za dolazak u Crnu Goru bila je netaknuta priroda i moram da kažem da su moji prvi trenuci u zemlji zaista prevazišli sva očekivanja. Sve je upravo onako kako sam očekivala i više od toga. To je ono o čemu ste sanjali, naročito poslednjih par godina. Naši čitaoci vole ovakva mjesta koja su otvorena i bogata prirodom bez velike gužve. Stoga sam veoma uzbuđena što ću imati priliku da posjetim još planina, jezera, lijepih starih gradova i naravno obalu, ali trenutno uživam na sjeveru. To je za mene jedna vrsta preporoda”, kazala je Barrel.

Nakon obilaska sjevernog i centralnog regiona, nastavlja se put ka Svetom Stefanu i Boki Kotorskoj. Tokom obilaska primorja novinarka će posjetiti turističke lokalitete na ovom području, ali i upoznati se sa kulturno istorijskim znamenitostima. Planiranim obilaskom Starog Bara, vinskog podruma Šipčanik, domaćinstva na Luštici i Njeguša biće predstavljena bogata gastronomska ponuda naše destinacije.

Ova posjeta rezultiraće editorijalom na šest stranica posvećenih najljepšim destinacijama, u jednom od najprestižnijih britanskih magazina National Geographic Traveller u kojem će biti opisane specifične turističke ponude sva tri regiona Crne Gore uz fotografije raznolikih pejzaža.

Podsjećamo da je ovaj svjetski lider u geografiji, kartografiji i istraživanju, “National Geographic Traveller” (Velika Britanija) objavio listu “Best of the World 2021”, otkrivajući inspirativne priče o 35 izvanrednih mjesta, a u članku “Najbolje od svijeta: sedam nezaboravnih porodičnih putovanja za 2021. i dalje” Crna Gora, kao druga na listi, rame uz rame, stoji uz svjetske destinacije kao što su Japan, SAD, Kanada i Velika Britanija.

Imajući u vidu da portal nationalgeographic.co.uk bilježi oko 33.000 pratilaca i 10 miliona pregleda stranice godišnje, dok se četvrtina tog broja pregleda odnosi na odjeljak o putovanjima, očekuje se da će ovaj članak doprinijeti promociji Crne Gore kao atraktivne turističke destinacije na tržištu Velike Britanije i šire.

Posjeta je realizovana uz podršku strateškog partnera Gold Travel, lokalnih turističkih organizacija Kolašina, Žabljaka, Bara, Budve, Tivta, Kotora, Cetinja i Podgorice, hotela Casa di Pino, Cue Podgorica, The Chedi Luštica Bay, kompanije Plantaže i Explorer DMC.

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković