Veo je ponovo u modi: 3 modela koja su spoj modernog i tradicionalnog

Sezona svadbi je uveliko počela, a na ovim događajima sve češće možemo da vidimo mladu koja nosi veo. Običaj da djevojka koja se udaje na dan svog vjenčanja pokrije lice stariji je od običaja nošenja vjenčanica. Danas, najčešće, veo predstavlja više aksesoar nego što simbulizuje stare običaje.

Prije skoro deceniju novopečene mlade su polako, ali sigurno, izbacivale opciju da na dan svog vjenčanja stavljaju veo.

Ali, sudeći po fotorgafijama poznatih novopečenih mlada, možemo zaključiti da su mnoge nevjeste inspirisane retro stilovima, te se sve češće okreću nekadašnjim trendovima koje sada nose na moderan način.

Ukoliko vam je potrebno malo mašte i inspiracije kako da nosite veo, ne brinite, jer smo za vas pripremili tri najmodernija načina.

  1. Kao modni dodatak

Ukoliko podjednako volite tradicionalne i moderne stvari, onda je ovaj veo savršen za vas. Elegancija, nježnost, ženstvenost - riječi su koje upisuju veo u obliku mašne.

  1. Tandem iz snova

Punđa i veo su savršena kombinacija sa kojom skoro nikako ne možete da pogriješite.

  1. XL veo

U posljednje vrijeme nevjeste sve češće biraju veo koji prati dužinu cijele vjenčanice, pa se prostire čak i preko nje. Iako možda nije praktičan, nesporno je da svaka mlada sa ovim velom izgleda čarobno.

Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Ljilja Brajković