Najpoznatija "KUMA" na svijetu zarađuje od davanja imena bebama – cijene usluge idu i do 10.000 dolara

Tejlor Hamfri iz Njujorka je poznata po tome što zarađuje na račun svojih "kumovskih" odnosa.

Ova preduzetnica ima iskustvo u marketingu i opčinjena je imenima za bebe, a 2015. godine joj je pala jedna specifična ideja na pamet. Tada je pokrenula sopstveni biznis i otvorila agenciju za davanje imena bebama. Agencija pod nazivom "What's In a Baby Name" godinama radi više nego dobro.

Roditelji koji ne mogu da se odluče za ime svog djeteta, javljaju se Tejlor za konsultacije. Od želje roditelja razlikuju se i cijene usluga koje se kreću od 1.500 dolara za telefonske konsultacije i izradu liste imena do istraživanja rodoslova roditelja i izbor imena nasljednika prema njihovom mišljenju, koje košta čak 10.000 dolara.

"Moj posao je da predložim listu imena po narudžbini na osnovu upitnika koji roditelji treba da popune o zajedničkim sklonostima, važnim intimnim događajima... Tako je jedna beba dobila ime Parks jer su se njeni roditelji prvi put poljubili u gradu Parker", objasnila je Tejlor.

Tokom protekle godine, kao što mi u narodu kažemo "kumovala je" skoro sto puta, a zaradila je, kako kaže, više od 150.000 dolara.

"Obraćaju mi se roditelji koji čekaju treće ili četvrto dijete i koji su očito ostali bez ideja za imena i jednostavno, perfekcionisti su. Ukoliko ipak ne izaberu ime koje sam ponudila, bebe često imaju dva, od kojih je srednje obično moj izbor", ističe Tejlor.

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković