Cijena večere u restoranu turskog kuvara u Abu Dabiju 162.000 eura

Gosti su bili u nevjerici kada su dobili račun od 162.000 eura u restoranu poznatog turskog kuvara Nusreta Gokčea, poznatog kao Salt Bae. Restorani Nusreta Gokčea čuveni su po visokim cijenama hrane i usluga, pa tako ni restoran "Nusr-Et Steakhouse" u Abu Dabiju nije izuzetak.

Slavni kuvar Salt Bae poznat je po svojim video-snimcima specifičnog načina soljenja mesa. Poslije računa sa paprenom sumom za goste restorana koji su u njemu večerali, vlasnik se suočio se osudama.

Tako je kuvar na svom Instagram profilu objavio fotografiju računa sa mnogo cifara.

Prema fotografiji računa, naknada za uslugu nije uključena, a gdje je tek napojnica. Na večeri je bilo 14 ljudi, a račun je iznosio 162.000 eura.Na računu se vide neke od istaknutih porudžbina, koje su uticale na konačnu sumu usluge. Tako pet flaša čuvenog vina "Pétrus" košta koliko i hrana.

Poslije objave ovog računa pratioci čuvenog kuvara nijesu bili oduševljeni.

Jedan od komentara je: „Mislim da ovo nije baš inteligentan način da se predstave restorani ovog čovjeka, cijene i način života. Ova vrsta objava uznemiruje većinu ljudi širom svijeta i odbija ih da posjete bilo koji od njegovih restorana koji mogu biti u njihovom gradu ili na destinaciji koju posjećuju.“

Turski kuvar Nusret Gokče postao je poznat po načinu na koji soli meso. Da bi stekao umijeće i slavu radio je po lokalnim restoranima u poznatim metropolama. Poslije toga se vratio u Tursku i otvorio svoj prvi restoran "Nusr Et", a kasnije i niz drugih po svijetu.

Izvor i foto: RTCG

Tekst objavila: Ljilja Brajković