Starbucks u Italiji prodaje kafu s maslinovim uljem

Najveći svjetski lanac kafeterija Starbucks odsad u Italiji prodaje kafu s maslinovim uljem.

Izvršni direktor Starbucksa Howard Schultz  je kazao da  maslinovo ulje daje "neočekivan, baršunast, puterasti ukus, koji  poboljšava kafu i lijepo se zadržava na nepcu".

Starbucks je među najvećim američkim kompanijama koje su se suočile s preprekama dok su se pokušavali proširiti na italijansko tržište hrane i pića. Italijanska kafeterijska scena je poznata po nezavisnim kafićima koji su često u privatnom vlasništvu.

Starbucks  trenutno u Italiji ima oko 20 svojih kafea.

"Biće ljudi koji će se pitati otkud maslinovo ulje u kafi, međutim, dogovor je u čaši. Ne mogu se sjetiti trenutka u svom životu u kojem sam bio uzbuđeniji nego sada", dodao je Schultz.

Kompanija planira da uvede niz vrućih i hladnih napitaka u svoje objekte u Južnoj Kaliforniji ovog proljeća, a nakon toga u Velikoj Britaniji, na Bliskom istoku i u Japanu.

Oleato linija, koja je od danas dostupna u Italiji, sadrži ledeni espresso i latte s maslinovim uljem "na pari sa zobenim mlijekom". U ponudi je i hladna kafa s "Partanna ekstra djevičanskim uljem" i pjenom od slatke kreme i vanilije".

Maslinovo ulje je ključni dio mediteranske kuhinje, a povezuje se sa zemljama među kojima su Italija, Grčka i Španija. Njegove zdravstvene prednosti se dijelom pripisuju mononezasićenim masnim kisjelinama koje sadrže vitamine, minerale i polifenole.

Podsjetimo, Italijani su pozvali na bojkot Starbucksa kada su objavljeni planovi otvaranja prvog kafea 2018. godine.

 Izvor i foto: RTCG

Tekst objavila: Ljilja Brajković