Ušla u devetu deceniju, a i dalje se aktivno bavi izuzetno napornim sportom

Na slučaj da se ljudi u devetoj deceniji aktivno bave sportom nije tako lako naići, a naročito kada je u pitanju izuzetno zahtjevna disciplina kao hokej na ledu.

No, i to je moguće – Amerikanka Linda Sinrod, koja ima 82 godine, zvanično je najstarija hokejašica na planeti, što joj je minulih dana ‘priznato’ i iz Ginisove knjige rekorda.

Sinrod se najprije bavila klizanjem, no sa 35 godina pristupila je prvom ženskom hokejaškom timu na području Vašingtona. Nastupala je za tu ekipu 10 godina, a potom je vjerovala kako je završila sa sportom.

“Prije petnaestak godina, interesovalo me je šta rade moje nekadašnje saigračice i vidjela sam da je jedna od njih trener u ekipi Princ Vilijam Vajldkets. Bilo je to dovoljno da je pozovem i da se dogovorimo da probam da se vratim na led”, kaže ona.

Za Vajldketse je nastupala od 67. do 75. godine, a onda su u timu procijenili kako je ipak isuviše stara kako bi se dalje takmičila. No, Sinrod nije odustajala – prijavila se za nastup u ženskoj amaterskoj ligi.

“Uvijek sam na terenu bila najstarija, pa je tako i sada, kada sam ušla u 82. godinu”, naglašava ona.

Izvor i foto: Analitika

Tekst objavila: Ljilja Brajković