Bila je lokacija za snimanje mnogih filmova -Ovo je najfotografisanija plaža na svijetu

Društvene mreže pune su fotografija nestvarnih plaža iz cijelog svijeta, a najfotografisanija među njima je Source d'Argent na Sejšelima.

Čista i plitka voda, zlatni pijesak i impozantne granitne formacije čine ovu plažu nezaobilaznom destinacijom za sve posejtioce Sejšela. National Geographic proglasio ju je za najfotografisaniju plažu na svijetu, što i ne čudi s obzirom na bajkoviti pejzaž koji je okružuje, prenosi Zadovoljna.hr.

Plaža je zaštićena koralnim grebenom, pa je voda plitka, sa malim talasima i prelijepom tirkiznom bojom.

Nalazi se na jugozapadu La Diga, trećeg najnaseljenijeg ostrva Sejšela, gdje ljudi voze bicikle, a saobraćaj gotovo da i ne postoji. Biciklizam je glavna atrakcija na ovom ostrvu, a posjetioci ga mogu obići za samo pola sata.

Ulaz na plažu košta 10 eura po osobi, a mnogi će se složiti da je posjeta ovoj plaži vrijedna svakog centa.

Put do plaže takođe oduzima dah, jer posjetioci moraju da prođu kroz pješčanu stazu okruženu netaknutom prirodom. Još jedan zanimljiv detalj je da na plaži nema suncobrana i ležaljki, iako je jedna od najpoznatijih na svijetu, pa su prizori bajkoviti.

Zbog plitkog okeana, ova plaža je omiljena porodična destinacija, a zbog obližnjih restorana i voćnjaka, posjetioci na njoj mogu da provedu cijeli dan. Zanimljivo je da je ova plaža služila kao lokacija za snimanje nekih od najvećih svjetskih filmova, poput Cast Away (Izgnanink) sa Tomom Henksom.

Ovo magično mjesto je destinacija koja se mora vidjeti za svakoga ko putuje na Sejšele i najveća kraljica društvenih medija. Mnogi ističu da je ovo jedno od onih mjesta koje uživo izgleda još ljepše nego na fotografijama i da filter zaista nije potreban.

Izvor:Kolektiv

Foto: YouTube screenshot/ The Awkward Tourists

Tekst objavila:Ljilja Brajković