Namještaj i bijela tehnika za najugroženije sugrađane

Zaposleni u Crvenom krstu i gerontodomaćice  uručili su namještaj i bijelu tehniku starijim sugrađanima koji su u stanju socijalne potrebe.

Zoran Rudić, sekretar  opštinskog Crvenog krsta,  kaže da su  donacije samo još jedan vid pomoći koju ta humanitarna  organizacija pruža starijim sugrađanima koji žive  u teškim socio - ekonomskim uslovima.

“Veliki broj aktivnosti koje smo organizovali ove godine prvenstveno su posvećene starijima, čija se  ugroženost  dodatno povećava tokom kriznih situacija, kakva je i epidemija koronavirusa. Opštinski Crveni krst u saradnji sa partnerima svakodnevno se trudi da starijim sugrađanima izađe u susret i obezbijedi sve ono što im je neophodno, kako bi što manje napuštali svoje domove, a samim tim, sačuvali svoje i zdravlje svojih najmilijih”, ističe Rudić.

On je  dodao da su sredstva za ovu donaciju prikupljena  u okviru  kampanje Telekoma i Mastercarda „Pretvorimo račune u dobro djelo“, te da će slična aktivnost osim u Bijelom Polju  biti realizovana u još šest  crnogorskih  gradova.

"Ovom donacijom obuhvatili smo šest korisnika, od kojih je većina sa seoskog područja naše opštine. Želim da zahvalim građanima koji su iskazali društvenu odgovornost i brigu za najstarije članove zajednice kojima je potrebna podrška svih, kao i Mastercardu i Telekomu na korisnoj inicijativi i finansijskom doprinosu kampanji." poručio je Rudić, pozivajući i  druge kompanije da slijede ovaj primjer, jer,kako je naglasio, samo zajedničkim snagama možemo pomoći svim sugrađanima kojima je naša pomoć potrebna.

Saopštenje i foto: Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje