U susret praznicima pojačana kontrola poštovanja epidemioloških mjera

U susret novogodišnjim i božićnim praznicima koji, usljed okupljanja većeg broja ljudi nose rizik od širenja epidemije koronavirusa, inspekcijske službe pojačaće kontrolu poštovanja epidemioloških mjera na teritoriji bjelopoljske opštine, saopštio je sekretar Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, Marko Maslovarić.

„S obzirom na to da nam predstoje praznici očekuje se i tradicionalno veća frekvencija ljudi, tako da ćemo pojačati policijski i inspekcijski nadzor“, rekao je Maslovarić.

Istakao je i da u prethodnih petnaest dana nije bilo većeg kršenja mjera koje su na snazi.

„Građani Bijelog Polja su uglavnom poštovali mjere, tako da inspekcijske službe prilikom kontrolisanja nijesu zabilježile veća kršenja. Kontrolisali su mjeru nošenja maske, poštovanje distance. Takođe, vršen je nadzor u  ugostiteljskim objektima, tržnicama, trgovinskim radnjama, kao i javnim i državnim ustanovama“, naveo je sekretar Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje.

Maslovarić je kazao i da su mjere - zabrana kretanja poslije 22h i zabrana međugradskog saobraćaja vikendom dale određene rezultate.

„U poslednjih 15 dana zabilježena su samo dva slučaja kršenja i to mjere zabrane kretanja poslije 22h. Ta lica su procesuirana i protiv njih je podnijeta krivična prijava“,  saopštio je on.

U Bijelom Polju je trenutno 679 inficiranih, a samo tokom jučerašnjeg dana registrovano je 18 slučajeva koronavirusa.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE