Šćekić: ”U školi su stvoreni dobri uslovi za rad, nedostaje samo školska biblioteka” (video)

Osnovna škola ,,Aleksa Bećo Đilas“ u Ravnoj Rijeci osnovana je davne 1931. godine i do danas iznjedrila je veliki broj uspješnih učenika, kazao je direktor ove vaspitno-obrazovne ustanove, Marko Šćekić.

Gostujući u emisiji ,,Riječ o školstvu“, Radija Bijelo Polje, Šćekić je kazao da ovu školu trenutno pohađa 140 učenika koje trenutno edukuje oko dvadeset nastavnika, te da se nastavni plan i program odvija po utvđenom redu.

“Osim toga, zadovoljni smo i uslovima rada, jer smo prije nekoliko godina uz pomnoć Američke ambasade renovirali prostorije, promijenili stolariju, od skoro smo dobili i nove televizore, kompjutere, tako da se možemo pohvaliti dobrim uslovima za rad” istakao je Šćekić.

Direktor ove vaspitnoobrazovne ustanove kaže da su doskorašnje probleme sa prevozom đaka riješili, te da se sada oko 100 njih bezbijedno vozi do škole i nazad.

“Ministarstvo prosvjete je imalo razumijevanja da nam obezbijedi kombi za prevoz učenika koji nam je zbilja bio neophodan, tako da sada djeca iz Kruševa, Mijatovog kola, Slijepča mosta i Ribarevina dolaze bezbijedno u školu” istakao je Šćekić.

Šćekić je kazao da u toj školi nema kabinetske nastave, zbog nedostatka prostora, ali da djeca imaju fiskulturnu salu koja je, kako je istakao, bezbijedna za učenike i kada su zimski uslovi u pitanju.

Kako je kazao Šćekić djeca koja pohađaju ovu obrazovnu ustanovu, postižu zapažene rezultate na brojnim takmičenjima.

,,Ove godine osvojili smo drugo mjesto iz istorije, zatim naše rukometašice su uspješne u takmičenju u rukometnoj mini ligi, tako da sam kao rukovodilac zadovoljan i njihovim uspjehom. To su dobro vaspitana djeca, neka su radna neka manje, ali generalno su dobri” dodao je Šćekić u emisiji Radija Bijelo Polje.

Šćekić je dodao da je potrebno renovirati školsku biblioteku, koja je u veoma lošem stanju.

,,Školska biblioteka smještena je u jednoj baraci, morali smo da izmjestimo sve knjige jer bi tamo sigurno propale. Dobili smo nešto sredstava od Ministarstva prosvjete, i nadam se da ću do isteka mandata uspjeti da renoviram biblioteku . To nam je prioritet, jer je knjiški fond zaista bogat” istakao je Šćekić.

 

 

AUDIO SNMAK EMISIJE

 

Tekst: Vanja Šabanović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska Realizacija: Zoran Rakočević

Video striming: Ljilja Brajković

Audio obrada: Sanida Kajević