Đukanović: Modernizacija dobra osnova za budućnost

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da je u protekle četiri godine puno urađeno na unapređenju stanja u vojsci i pozicioniranju vojske kao državne institucije sa najviše povjerenja crnogorske javnosti, što je rezultat tradicije, ali i ozbiljnog rada.

Kako navode, Đukanović je povodom 7. oktobra - Dana Vojske Crne Gore primio ministra odbrane Predraga Boškovića i načelnika Generalštaba Dragutina Dakića.

Đukanović je svim pripadnicima Vojske i zaposlenima u Ministarstvu odbrane čestitao praznik iskazujući poštovanje za ostvarene rezultate u prethodnom periodu na unapređenju stanja u vojsci i funkcionisanju sistema odbrane.

On je naglasio da je u protekle četiri godine puno urađeno na unapređenju stanja u vojsci i pozicioniranju vojske kao državne institucije sa najviše povjerenja crnogorske javnosti, što je rezultat tradicije, ali i ozbiljnog rada.

"Pored primarne obaveze u oblasti odbrane i bezbjednosti, pripadnici vojske su bili snažan činilac podrške državi u suočavanju sa posljedicama globalnog zdravstvenog izazova, pojave pandemije Covid 19. Domaća javnost prepoznala je aktivnosti na podizanju ugleda i afirmaciji vojnog poziva. Iskoraci ostvareni na polju modernizacije, predstavljaju dobru osnovu za budućnost", naglasio je Đukanović, ukazujući na potrebu daljeg osavremenjavanja, naročito u domenu mornarice.

Izvor:rtcg