Bošković: CG se kroz istoriju dičila vojskom

Ministar odbrane Predrag Bošković, predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore general major Dragutin Dakić povodom 7. oktobra, Dana Vojske Crne Gore položili su vijenac na spomenik na Tuđemilima.

Tom prilikom, Bošković čestitao je Dan Vojske Crne Gore i kazao da je to datum koji je utkan u crnogorsku istoriju, ali i poseban jer baštini hiljadugodišnju tradiciju Crne Gore i naše vojske.

"Crna Gora je u svojoj istoriji imala dosta datuma, ali ovaj svjedoči o tome da je Crna Gora postojala i da će vječno postojati. Ono što želim s ponosom istaći jeste da ovaj datum slavimo kao institucija sa najvećim povjerenjem u državi, institucija koja je uvijek na usluzi građanima. To je ono što smo radili, što nam je bio cilj, da u vremenu savremenih izazova Vojska bude prva koja će priskočiti u nevolji građanima Crne Gore", kazao je Bošković.

Podsjeća da se Crna Gora kroz istoriju dičila svojom vojskom.

"Današnja Crna Gora je mlada evropska država, ali je prije svega država koja baštini one vrijednosti koje su utkane i u samoj povelji Sjevernoatlantskog saveza, a VCG tome je dala nemjerljiv doprinos. Siguran da će tako nastaviti i u narednom periodu. Vojska će tek imati šta da pokaže kada je u pitanju odnos sa građanima Crne Gore", istakao je Bošković.

Izvor:rtcg