"Nacrt strategije za borbu protiv korupcije pun manjkavosti"

Vlada je na javnu raspravu poslala Nacrt strategije za borbu protiv korupcije. Taj dokument naišao je na oštre kritike nevladinog sektora.

U Institutu Alternativa smatraju da je tekst pun manjkavosti, te da nema detaljne analize za ključne oblasti. Dragana Jaćimović za Radio CG navodi da je Vlada, očito, na brzinu pokušala da koncipira stategiju.Dragana Jaćimović za Radio CG navodi da je Vlada, očito, na brzinu pokušala da koncipira stategiju."Istina, dokument koji je objavljen odnosno Nacrt strategije za borbu protiv korupcije koji je dat na javnu raspravu, predstavlja u stvari jedan nezavršen dokument.

Ono što bih ja htjela da istaknem kao članica Savjeta za borbu protiv korupcije, jeste da Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije nije taj koji je pisao ovu strategiju, već je na strategiji, odnosno na samom nacrtu radila Radna grupa koju je formirao kabinet potpredsjednika Vlade za antikorupciju. Ono što takođe treba naglasiti jeste da je ovakav tekst rezultat toga i što su zacrtani neki vrlo kratki rokovi da se sve radi pod pritiskom da se ispune ona obećanja ili oni zahtjevi koji su traženi od nas od strane Evropske unije a tiču se usvajanja ovog strateškog dokumenta", navela je Jaćimović.

Izvor:RTCG

Foto:RTCG