Mandić: Rekonstrukcija Vlade da bude u junu, ima prostora za BS

Vlada bi trebalo da bude rekonstruisana u junu, kazao je predsjednik Skupštine Andrija Mandić i dodao da u izvršnoj vlasti ima prostora i za Bošnjačku stranku.On je u emisiji Argumenti na Televiziji Crne Gore kazao da je Skupština za pet mjeseci uradila mnogo i da je funkcionisanjem parlamenta i parlamentarne većine.

"Zadovoljan sam funkcionisanjem parlamentarne većine ali moja odgovornost nije samo da brinem o parlamentarnu većine, moram i da brinem o opoziciji", rekao je Mandić, prenosi Portal RTCG.Mandić smatra da nije najbolje rješenje da rekonstrukcija Vlade bude u dvije faze.“Tako bi bilo da je Vlada čitavi mandat provela u rekonstrukcijama", rekao je Mandić.On je naglasio da kompletna rekonstrukcija treba da se desi u junu."Treba da premijer ispita dosadašnji tim koji je igrao u ovoj utakmici, a nakon toga da ispoštujemo koalicioni sporazum i da na jesen imamo rezultate kojima ćemo se ponositi", poručio je Mandić.

On je rekao da ne vidi zašto bi nekome smetalo da Vlada bude sastavljena od velikog broja činilaca i dodao da se zalaže da u njoj budu “oni koji su bili nosioci slobode 30. avgusta 2020. godine”.“Oni treba da budu pozvani, svakako da prostora ima i za Bošnjačku stranku", kazao je Mandić.On smatra da teško može doći do prijevremenih paralamnetarnih izbora."Teško može doći do prijevremenih parlamentarnih izbora jer parlamentarnih izbora nema dok neka vlada ima 41 poslanika u Skupštini Crne Gore. Ne vidim da će samo na osnovu priče doći do parlamentarnih izbora ", rekao je Mandić.

Izvor:MINA

Foto:Vijesti