Koji su dani u nedjelji najbolji, a koji najgori za kupovinu?

Ako radite od devet do 17h, kupovina namirnica sredinom nedjelje može biti nezgodna. To znači da ćete, kao i milioni drugih ljudi, vikendom vjerovatno upasti u gužve kako biste osigurali da vaša kuhinja bude potpuno snabdjevena za narednu nedjelju.

Istraživanja pokazuju da ako sredinom nedjelje uspijete da odete u kupovinu namirnica, vaš novčanik i zdrav razum mogu biti uveliko nagrađeni. Imajući to na umu, Go Banking Rates izdvojio je najbolje i najgore dane u nedjelji za kupnju namirnica.

Izbjegavajte vikende

Oko 59 odsto ispitanih potrošača kupuje namirnice petkom, subotom ili nedjeljom. Stoga bi čekanje do kraja nedjelje ili vikendom moglo značiti velike gužve i manji izbor. Možda ćete platiti i višu cijenu za artikal jer jeftinija verzija nije dostupna, prenosi N1 Zagreb.

Izbjegavanje vikenda dobro je pravilo bez obzira na to koju prodavnicu posjećujete. Osim ako nije neizbježno, ne kupujte namirnice subotom i nedjeljom, piše Go Banking Rates.

Srijedom je najbolje kupovati namirnice

Srijeda bi trebalo biti dan kada kupujete namirnice. Kao što je objasnio Instacart, većina trgovina mješovitom robom započinje svoje nedjeljne akcije u srijedu.

Kompanija za dostavu namirnica takođe kaže da bi kupci mogli iskoristiti “dvostruke popuste” budući da trgovci mogu poštovati ponude od prethodne sedmice.

Članak nadalje preporučuje kupovinu kasnije tokom dana kako biste u zadnji tren pokušali ostvariti sniženje cijena kvarljivih proizvoda.

Stoga bi vam prebacivanje nedjeljne kupovine na sredinu nedjelje moglo uštedjeti značajne količine novca i pomoći vam da izbjegnete gužve.

Plan temeljen na obnavljanju zaliha

Gotovo svaki trgovac mješovitom robom obnavlja zalihe proizvoda sredinom nedjelje u iščekivanju većeg prometa vikendom.

Instacart napominje da većina većih trgovina svakodnevno obnavlja zalihe, ali manje prodavnice mješovitom robom imaju tendenciju obnavljanja proizvoda dva puta sedmično, obično utorkom i petkom. Razlikovaće se, međutim, zavisno od lokacije.

Stoga, ako doista želite određene artikle koji se obično rasprodaju, saznajte raspored obnavljanja zaliha trgovca i prilagodite se u skladu s tim.

Dobro je planirati unaprijed

Za mnoge je stvarnost takva da se kupovina vikendom jednostavno ne može izbeći.

Između posla, škole, treninga, domaćih zadataka i drugih obaveza, za kupovinu usred nedjelje nema se vremena.

No, čak iako ste u subotu ili nedjelju zapeli s masom koja čeka u redovima na kasi, još uvijek postoje načini za uštedu.

Ako možete izaći iz kuće prilično rano, skratićete vrijeme čekanja jer nije velika vjerovatnoća da će trgovine biti prepune u ranim jutarnjim satima.

Isto važi za kasnije uveče. Takođe možete smanjiti troškove pripremom detaljnog spiska kako ne biste kupovali toliko impulsivno.

Na kraju, možete potražiti usluge besplatnog preuzimanja ili dostave koje bi vam mogle pomoći da u potpunosti izbjegnete glavobolju.

Izvor:RTCG

Foto: Pixabay

Tekst objavila:Ljilja Brajković