Za rad na računaru, posao kamermana i fotografa obučiće šest OSI (video)

Nevladina organizacija ,,Demokratski progres“ realizovaće u partnerstvu sa Nvo ,,Multimedijalni studio Bijelo Polje“ projekat ,,Kreativni studio za OSI“ sa ciljem unapređenja zapošljivosti i otvaranja novih radnih mjesta za osobe sa invaliditetom u našoj Opštini.

Cilj projekta jeste unapređenje zapošljivosti i otvaranje novih radnih mjesta za osobe sa invaliditetom, kao i povećanje socio-ekonomske integrisanosti marginalizovanih grupa u našoj Opštini.

Gostujući tim povodom u emisiji ,,Šta može Nvo“, Radija Bijelo Polje, koordinator projekta Ernad Suljević kazao je da će njegova realizacija omogućiti ovim licima usvajanje novih znanja i vještina, i osposobljavanje za rad kod partnera.

,,Projekat će trajati deset mjeseci, a polaznici će sedam mjeseci pohađati obuku. Biće obuhvaćeno šest lica sa invaliditetom, od čega će četiri lica nastaviti obuku u praktičnom dijelu. Sticanjem potrebnih znanja i vještina stvoriće se uslovi da se dva polaznika zaposle kod projektnog partnera kao snimatelji u trajanju od pet mjeseci, nakon isteka projekta“, dodaje Suljević.

 Ernad Suljević, koordinator projekta ,,Kreativni studio za OSI" u emisiji ,,Šta može Nvo"

On je naglasio da su već počeli sa fazom odabira polaznika obuke, gdje imaju podršku Zavoda za zapošljavanje.

,,Obuka će biti organizovana radnim danima u trajanju od osam sati, oni će učiti rad na profesionalnoj kameri, foto-aparatima i računarima. Opremićemo kancelariju za potrebe projekta gdje će oni biti smješteni sa opremom. Planirane su i promotivne aktivnosti kako bi se podigla svijest poslodavaca o radnim kapacitetima lica sa invaliditetom, kao i mogućnostima i benefitima o zapošljavanju ovih lica“, pojašnjava Suljević, i ističe da očekuju veliku zainteresovanost građana.

U okviru projekta volonteri će podijeliti brošure na gradskom trgu kako bi upoznali lica sa invaliditetom o realizaciji pomenutog projekta.

Projekat ,,Kreativni studio za OSI“ vrijedan je 35 516,49 eura, od kojih će Zavod finansirati 33 740,67,02 eura, dok će preostali dio 5% obezbijediti izvođač.

 Ernad Suljević, koordinator projekta ,,Kreativni studio za OSI" u emisiji ,,Šta može Nvo"

"Poručio bih poslodavcima da ne marginalizuju osobe sa invaliditetom, već da im daju šansu jer siguran sam da će svoj dio posla za koji budu zaduženi odraditi kvalitetno  i jednako kao osobe koje nemaju problema sa invaliditetom. Osobama sa invaliditetom savjetujem da traže posao, da se trude jer sigurno postoji šansa za sve, jer je ovo veliki grad, ljudi u njemu su socijalni i sigurno će im pružiti pomoć i podršku“, zaključuje Suljević.

Projekat ,,Kreativni studio za OSI” trajaće deset mjeseci a podržan je od strane Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

 

Repriza emisije ,,Šta može Nvo" biće emitovana danas na talasima Radija Bijelo Polje od 17:30 časova.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević i Dalibor Rakočević  

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE