Nema dogovora, sindikalci ne isključuju generalni štrajk

Predstavnici Saveza i Unije slobodnih sindikata i Vlade nijesu približili stavove o spornim izmjenama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju - nakon razgovora čelnika Sindikata sa ministrom rada i socijalnog staranja Kemalom Purišićem, saopšteno da su obje strane ostale čvrsto pri svojim stavovima, ali da će pregovore nastaviti naredne sedmice.

Kriminal ne može nadjačati snagu institucija države

Zajednički rad Specijalnog državnog tužilaštva(SDT) i Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) primjer je postizanja rezulata predanim, timskim radom, kazao je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, tokom današnje posjete SPO. Direktor Uprave policije Veselin Veljović naglasio je da očekuje da će težište rada specijalnog odjeljenja biti usmjereno protiv organizovanih kriminalnih grupa, kao i na rasvjetljavanje ubistava i napada na novinare.

Ljekari da ne primaju manje od drugih

Sindikat prosvjete formirao je radni tim koji je već počeo da radi na usklađivanju kolektivnog ugovora sa Zakonom o zaradama u javnom sektoru, a za petnaestak dana i Sindikat zdravstva započeće pregovore sa svojim resornim ministrom, Kenanom Hrapovićem na istu temu.