Obustavlja se međunarodni putnički saobraćaj, istekla lična dokumenta smatraće se važećim, ograničava se broj prisutnih u šalter salama

Nakon današnje sjednice Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti radi sprečavanja unošenja zaraznih bolesti u zemlju, suzbijanja i sprečavanja prenošenja u druge zemlje, kao i zaštitu stanovništva Crne Gore od novog virusa korona, Ministarstvo zdravlja donijelo je najnovije privremene mjere.

-Obustavlja se javni prijevoz putnika u međunarodnom drumskom, željezničkom i vazdušnom saobraćaju.

-Državni organi, organi državne uprave, organi lokalne samouprave i lokalne uprave obavezuju se da lična dokumenta (lična karta, pasoš i vozačka dozvola), koja posjeduju građani, izdata nakon 2008. godine, a kojima je istekao rok važenja, po osnovu kojih ostvaruju pred tim organima neko svoje pravo ili izvršavaju obavezu, smatraju važećim.

-Ograničava se broja građana u šalter salama područnih jedinica i filijala Ministarstva unutrašnjih poslova i drugih organa državne uprave, tako što u šalter sali, nezavisno od površine, ne može da boravi više građana od broja postojećih šalterskih mjesta.

Iz Vlade su ponovili da će svim našim državljanima u inostranstvu omogućiti povratak u zemlju.  Svi putnici iz inostranstva moraće po povratku u zemlju da provedu u karantinu najmanje dvije sedmice.

Posebni slučajevi koji su predmet međudržavne saradnje i potreba od posebnog državnog interesa, a naročito za potrebe javnog zdravlja razmatraće i o njima odlučivati Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti.

 

Izvor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Tekst objavila: Sanja Čujović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.