Država svima garantuje zaštitu i pomoć

Crna Gora svima garantuje zaštitu i pomoć, posebno najranjivijim i najugroženijim kategorijama stanovništa, kazao je crnogorski predsjednik Milo Đukanović, nakon prvih slučajeva oboljelih od koronavirusa.

On je poručio da svi moraju da pokažu ličnu i društvenu humanost i solidarnost i da su u obavezi da se pridržavaju savjeta ljekara i da se disciplinovano i krajnje odgovorno ponašaju, prije svega prema sebi i najbližima.

“Crna Gora svima garantuje zaštitu i pomoć, posebno najranjivijim i najugroženijim kategorijama stanovništa”, istakao je Đukanović, prenosi portal Radio Televizije Crne Gore.

On je ocijenio da je Vlada reagovala pravovremeno i da sve javne službe pokazuju visoku odgovornost u ovoj situaciji.

Đukanović je posebno iskazao podršku i zahvalnost ljekarima, medicinskim radnicima i svim zaposlenim u zdravstvu.

"U njihovim rukama su danas pojedinačne sudbine ljudi i naša budućnost", kazao je Đukanović.

On je zahvalio i policiji, pograničnim službama i svima koji brinu o funkcionisanju sistema u uslovima pandemije.

"Ostavimo po strani političke nesporazume i podjele, okrenimo se jedni drugima. Ugledajmo se na svijetle primjere iz naše slavne istorije. Naši preci su samopožrtvovanjem, slogom i zajedništvom, hrabro i razumno nalazili put do pobjede i u najkritičnijim situacijama", kazao je Đukanović.

Kako je rekao, i naša generacija nalazi se pred specifičnim, ali takođe i istorijskim izazovom.

"Teški i neizvjesni dani su pred nama, ali optimističan sam. Nemamo drugog izbora osim da savladamo i ovo iskušenje, zajedno i odgovorno. Mi to možemo. Neka je vječna Crna Gora", proučio je Đukanović.

Izvor:mina

Tekst objavila: Sanja Čujović